Du er her
Hjem > Leserinnlegg > MDG og nedbygging av landbruksjord

MDG og nedbygging av landbruksjord

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Kommuneplanen som legges ut på høring i disse dager, har en rekke forslag som omsoner dyrkbar og dyrket mark til utbyggingsområder. Det gjelder områder på Skoklefall, Fagerstrand og Munkerud. Rødt mener  at å ta vare på dyrkbar mark er en  helt grunnleggende betingelse for at samfunnet skal kunne være bærekraftig også i framtida.  

Ødelegger vi matjorda, vil matkrise garantert oppstå om noen generasjoner. Det er vårt ansvar og vår plikt overfor våre etterkommere å sørge for at de får levelige kår.  

Derfor fremmet Rødt  følgende forslag:

  • All dyrkbar jord taes ut av langsiktige vekstgrenser og beholdes/sones til landbruk.

At utbyggerpartiene AP og H (samt Frp) gjerne legger asfalt over det meste, var vi forberedt på. Det var imidlertid MDG sin Øyvind Solum som tok ordet og begrunnet hvorfor de ville stemme mot Rødts forslag. Hans begrunnelse var at forslaget var for bastant, det kunne jo tenkes at noe jord måtte taes for f.eks. å bygge gang- og sykkelveier. Det har han isolert sett rett i. Når en gang- og sykkelvei prosjekteres, må selvfølgelig noe areal omreguleres, kanskje også  landbruksareal.

Men det er ingen holdbar begrunnelse for å planlegge boliger, næringsbygg eller offentlige bygg på jordbruksområder. Hvorfor stemmer MDG for en kommuneplan som gjøre det?

Nå har flertallet forslått omreguleringer av dyrkbar mark og bare en aktiv opinion kan forhindre det.

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: