Du er her
Hjem > Uncategorized > PRESSEMELDING

PRESSEMELDING

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

ORGANISASJONEN NESODDEN KUNSTNERE ER STIFTET

Nesodden Kunstnere ble stiftet av kunstnere som er medlemmer i Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere eller Forbundet Frie Fotografer, og som bor og/eller arbeider i Nesodden kommune. Foreløpig medlemsantall er 44:

Marianne Bredesen, Anne-Karin Sundquist, Marianne Haukebø, Nils Aasland, Bente Iben Sandvik, Morten Hansen, Kristine Hjertholm, Kristin Berg Johnsen, Pere Galera, Iben Sandemose, Ingrid Jangaard Ousland, Patricia Thelma, Tonje Gjevjon, Anne Line Sund, Lise Steingrim, Unni Svaboe, Beate Fjellberg, Tone Lileng, Ingelil Mitchell, Elin Rødseth, Tina Jensen, Susanne Ramberg, Yngvill Myhre, Astrid Løvaas, Bjørg Omholt, Asbjørn Høglund, Charlotte Engelhaart, Katinka Goldberg, Johannes Block Hellum, Gro Folkan, Guri Ankerdatter Halvorsen, Liv E. Keller, Trine Mauritz, Karen Disen, Sigurd Bronger, Helga Bu, Terje Risberg, Hedvig Lien Rytter, Marianne Darlèn Solhaugstrand, Marie-Ann Mürer, Anne Gro Rosenkilde, Hildegunn Solbø og Hanne Frey Husø.

Av Marianne Haukebø. A man has got to do —

Nesodden omtales ofte som «Kunst og kulturkommunen», eller «Kunstnerkommunen» i offentlige sammenhenger. Likevel finnes det ikke noen form for oversikt eller oppdatert register over kunstnerne i kommunen. Dette betyr at verken kommunens politikere, Virksomhet kultur/administrasjon, Nesodden Kulturråd eller andre har noen offisiell kanal eller annen måte de kan nå kunstnerne her på.

Første punkt på vår handlingsplan er å etablere nettsiden «Nesodden Kunstnere». Kommunen ved Virksomhet kultur har tilbudt seg å legge ut en lenke til informasjonssiden under sin egen nettside. Intensjonen er å vise en oversikt over profesjonelle kunstnere i kommunen, og å synliggjøre hver enkelts kunstnerskap. Utarbeidelse av siden blir gjort mulig ved betydelig egeninnsats fra kunstnerne, og med støtte fra Norsk Kulturfond.

Enkelte hevder at kjennskap og nærhet til de kunstneriske praksiser som finner sted er særlig mangelfull fordi det ikke finnes noe hverken kunstnerstyrt eller profesjonelt visningssted for visuell kunst her i kommunen. Fakta fra Norsk Kulturindeks v/Telemarksforskning viser at Nesodden kommune er den kommunen i Norge med størst antall profesjonelle kunstnere pr. innbygger. I samme rapport plasseres vi øverst på listen i kroner pr. innbygger, når det gjelder kunstnerskap som tildeles Statens kunstnerstipend; øremerkede midler som benyttes av kunstnerne her, for å skape og utøve kunst.

Bør potensialet kunstnerne utgjør bli bedre utnyttet i egen kommune?

Ønsker vi at nesoddinger og tilreisende skal få oppleve kunsten som skapes her, kun i andre kommuner, storbyer eller utenlands? Kunne vi utnytte sammenhengene – det Nye Nasjonalmuseet – fergetur/kaffekopp – Nesoddens ressurser – på en konstruktiv måte? Hvordan forene krefter og løfte ilag gjennom en Kunstplan?

Styringsgruppa bestående av Kristine Hjertholm, Tonje Gjevjon, Iben Sandemose og Anne Line Sund har nettopp konsolidert seg, og arbeidet for å få økt bruken av profesjonelle kunstnernes kunst, ressurser og kompetanse i kommunen er startet. For ytterligere informasjon eller spørsmål, vær vennlig å ta kontakt.

Vi håper at politikere og andre ønsker å utforske muligheter for samarbeid, og at Nesodden Kunstneres stemmer blir lyttet til i saker som angår kunstlivet på Nesodden.

Mvh

Styringsgruppa i Nesodden Kunstnere

kontaktperson: Anne Line Sund

a-linsun@online.no

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: