Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Utbyggernes ordfører

Utbyggernes ordfører

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Sagstubben, et større utbyggingsprosjekt på Fagerstrand, ble sendt tilbake fra kommunestyremøtet i marsmøtet for å få rettet opp viktige mangler (snuhammer bl. a) og for at naboenes synspunkter skulle bli gjennomgått grundigere.

Verken ordfører eller andre politikere har myndighet til å forskuttere ett kommunalt vedtak.

Så opplever jeg det underlige at forslag fra ordfører om å behandle saken på nytt kommer på E-post som jeg ser på båten på vei til kommunestyremøtet i mai. Saken hadde 28 saksdokumenter på til sammen over hundre sider. Jeg protesterer på at det er umulig å sette seg inn i dette på en knapp halvtime og argumenterer mot å sette saken på dagsorden. Høyre og AP synes ikke det er noe å bry seg om, men mer en 1/3 stemmer for å ikke sette dette på dagsorden, så da regnes saken som avvist.

Etter en pause ber imidlertid ordfører om ny avstemning og nå har bl.a. MDG og SV gitt opp motstanden og det føres allikevel opp på dagsorden.

Du kan laste ned PDF her: Sagstubben

Etter bare to innlegg går saken til avstemning, og administrasjonens innstilling blir vedtatt mot Rødt sine to stemmer. Vi vil ikke stemme for forslag vi ikke vet hva innebærer. Rødt var ukjent med om naboenes synspunkter hadde vært gjennomgått grundigere, noe som var en av grunnene til at saken ble sendt tilbake.

Sakspapirene ligger fremdeles ikke ute til offentlig gjennomsyn. Hvordan et massivt flertall kan stemme for et forslag de umulig kan ha lest bakgrunnen for, er for oss i Rødt en gåte.

Det mest skremmende ved denne formen for politisk «behandling» er ordførerens forklaring på hastverket. Han beklaget at en saksbehandler hadde misforstått og ikke lagt ut saken i tide, men utbygger var lovet at det skulle fattes vedtak i maimøtet. Forsvarlig politisk behandling og innbyggernes rett til innsyn og deltagelse i beslutningsprosessen var tydeligvis mindre viktig for ordføreren enn et løfte til utbygger måtte holdes.

Hvem i allverden er det som har gitt utbygger dette løftet? Verken ordfører eller andre politikere har myndighet til å forskuttere ett kommunalt vedtak. Med denne typen saksbehandling gjør kommunestyret seg selv til latter, og en kultur med avtaler på bakrommet legitimeres.

Det er vår kommune og innbyggerne som skal bestemme. Utbygger bor antakelig ikke her og har i tilfelle ikke engang stemmerett. Likevel representerer tydeligvis et solid flertall i kommunestyret ham.

Rødt

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: