Du er her
Hjem > Aktuelt > Ulv på tur

Ulv på tur

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Ulv observert i Frogn og på Nesodden. Hva sier fagfolk.

Av Inger Johanne Norberg

Ensom ulv

En turgåer har møtt på ulven og meldt fra. Det er kjent at den har holdt til i Frogn og på Nesodden en tid. Turgåer onsdag kveld fikk tatt et bilde som Natur- og Friluftsforvalter, Tom Zahl Pedersen, har sett på. Ulv er et flokkdyr men noen ganger streifer den rundt alene, eller det kan være en ung ulv som streifer. Kanskje den vender tilbake til flokken.

Kristin Bjørgo opplevde onsdag kveld at ulven fulgte etter henne og hunden hennes gjennom skogen fra Bjørnemyr til Bergerbanen. Bjørgo gikk først rett forbi ulven uten tanke på at det skulle være en ulv. Etterhvert gikk det opp for henne at det ikke var et vanlig møte og hun sier det var «liiiitt skummelt». Det vil vi tro, men den modige dama tok et bilde som Zahl Pedersen også har sett. Han lurer på om det kan være et ungt dyr og tror kanskje ulven var nysgjerrig på Bjørgos hund.

Tamme villdyr

Vi forventer ikke at ulv følger etter mennesker. Zahl Pedersen kan ikke gi et godt svar på onsdagens hendelse, men forteller at det ikke er uvanlig at ville dyr endrer adferd når de ikke har naturlige fiender og ikke opplever at de er truet. Det er flere eksempler på problemer med elg, gjess og ulv som venner seg til menneskelig aktivitet og ikke viser redsel.

Zahl Pedersen forteller at det tyder på at ulven i dette tilfellet har vært interessert i hunden. Det er flere eksempler med at ulv følger etter mennesker og at det er i de tilfelle turgåer har vært ledsaget av hund.

Vi spør om ulven kan være farlig for hunder.

Zahl Pedersen forteller at det kommer an på om ulven hevder revir i området eller ikke. Hvis ulven hevder revir vil den ikke akseptere en bjeffende hund i reviret sitt. Pedersen legger til at det er lite som tyder på at denne ulven hevder revir.

Samtidig sier Zahl Pedersen at elgkalvingen foregår nå, så det kan være godt med mat for ulven. Får den tak i en kalv, har den mat for ei stund.

Et godt råd til turgåere er å være oppmerksom, å opptre rolig og å overholde båndtvangen. God tur!

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: