Du er her
Hjem > Forsiden > Et paradis for Romas hjemløse katter. Reisebrev fra Roma. Del III.

Et paradis for Romas hjemløse katter. Reisebrev fra Roma. Del III.

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.
Gunhild Gjevjon
 Det finnes mange katter i Roma. Noen har gode hjem og blir godt i varetatt, mens andre  lever sine liv i parkene, på gaten og i Romas mange historiske ruiner. Og mange ganger har jeg tenkt at noen burde ta seg av disse hjemløse vandrerne. Og tro det eller ei, så oppdaget jeg denne gang, på min vandring i Romas gater, et sted og en organisasjon som gjør nettopp det. Et hjelpesenter for katter som heter Torre Argentina som ble grunnlagt  i 1993 av Lia  Dequel og Silvia Viviani.  Et senter som har som oppgave å samle inn disse gate-og ruin-vandrerne og bringe dem til  ”Torre Argentina.”

Av Gunhild Gjevjon

I tillegg til å gi  Romas katter et trygt sted å være, gjør TA dette for sine hjemløse venner:

· Kattungene blir testet for FIV og FeLV, kastrert ved rundt tre måneders alder, og er dermed klar for adopsjon. (2002)

· Har et fosterhjemprogram for å beskytte nyankomne kattungers dårlige immunsystem. For når kattunger blir sosialisert i et fosterhjem, får de en sunn start I livet og dermed bedre sjanse for adopsjon.

·  Driver et prosjekt som kalles : Fang inn-Kastrer-Sett ut igjen. Noe de gjør for å stabilisere antall hjemløse, redusere spredningen av FIV, FeLV, og blindhet pga herpes virus mm.

Når jeg går inn døren til  Torre Argentina kommer jeg først inn i en liten butikk. Ser meg rundt og registrerer at her finnes det mye å kjøpe for en katteelsker. Og så fanger blikket mitt en vakker katt plassert midt i rommet liggende i en myk katteseng. Når jeg går nærmere ser jeg at den er blind. Forsiktig stryker jeg den over ryggen. Den legger seg da med magen opp får å få mere kos. Det er som den smiler til meg med de blinde øynene sine.

Etter en stund går jeg bort til vinduet og ser kattene som ligger der ute i solen. De virker godt fornøyd og er tydelig klar over hvem som er sjefen i flokken. For når en kraftig langhåret katt  kommer ut og velger seg plass flytter de som ligger der seg lenger bort. Men det er ingen slåssing eller mjauing. Alle virker de velstelte og som de har et godt liv.

Resultatene av TA´s arbeid er imponerende. Hvert år blir over 3000 katter kastrert og  det er funnet hjem til over minst 125 av disse de siste årene.

TA mottar ingen form for økonomisk støtte hverken fra lokale eller nasjonale myndigheter, men har frivillige støttespillere fra hele verden.  Og jeg anbefaler et besøk til det som for Romas katter må fortone seg som et paradis. Og fordi du blir glad av å være der.

Adressen: Largo di Tore Argentina corner Via Florida.
Nettadressene er:
www.romancats.com    http://www.gattidirroma.net  mail: torreargentina@tiscali.it
Tlf:  +39 06 68805611.  Mobil +39 340 9862294.

Del I: http://www.nesoddposten.no/den-evige-stad/

Del II:http://www.nesoddposten.no/tre-mariakirker-reisebrev-fra-roma-del-ii/

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: