Du er her
Hjem > Forsiden > Fem spørsmål om Signalen

Fem spørsmål om Signalen

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

KOMMENTAR

Alle snakker om Signalen. Men ingen vet noe. Og ingenting skjer. 

Av Tormod Bjørnstad

Signalen januar 2017.
Signalen januar 2017.
 1. Hvor lenge kan kommunen vente?
  Hvorfor skjer det ikke noe på Signalentomta? Formannskapet, kommunestyret og ad-hoc-komiteen gjennomførte en hastesak for å få leid ut tomten og få et serveringstilbud på fjordens «indrefilet». Høyt tempo var viktig for valget av tilbyder. Søknadene i prosjektet har fått særbehandling og langt raskere saksbehandling enn noen andre kan håpe på. Hvorfor har ikke byggingen startet? Hvor lenge er kommunen villig til å vente på at hasteprosjektet kommer i gang?
 2. Hvem står bak prosjektet?
  Leiekontrakten skal være inngått med Signalen Sjøbad AS og driverne skal være Dag Tjersland og Joachim Fjellberg. I Brønnøysundregistrene står det at Rolf-Erik Nilsen fra Grimstad eier firmaet Signalen Sjøbad AS. Hvem er han? Hvilket forhold har han til driverne? Hvorfor hører vi ikke noe konkret fra noen av dem?
 3. Kan dette prosjektet bære seg?
  Leietakerne skal leie tomten for kr 750.000 over fem år. Nå har driverne mistet to av fem sommersesonger. Investeringer i grunnarbeider, infrastruktur og bygning kommer sikkert til å koste litt. Hvordan kan dette prosjektet gå i hop økonomisk? Eller er en tomteleie på kr 150.000 i snitt per år en bagatell i restaurantbransjen? Inntektene i høysesongen kan nok være store, men hva med hverdagene på høsten, våren og vinteren?
 4. Gjorde kommunen et godt valg?
  Da kommunen behandlet leiesøknadene ble det lagt stor vekt på at serveringen måtte i gang snarest. Hva tenker de som ba om litt mer tid, men ble avvist? Har kommunen gått glipp av gode prosjekter, noen av dem forankret i lokalt kulturliv, men som ble forbigått i denne elleville hastesaken? Eller ligger det noe annet bak?
 5. Hvordan kommer man seg til Signalen?
  Til slutt en liten, men viktig, bagatell: Hvordan skal man komme seg inn på serveringsstedet? Det finnes ingen sti eller gangvei dit. Skal man krysse rundkjøringen eller gå på tvers av bussparkeringen? Vil Vegvesenet og kommunen godkjenne det? ? Eller må man krysse veien oppe i bakken ved fotgjengerovergangen og så gå ned på sjøsiden via gamlebrygga og ut til Signalentomta?

Hvis det kommer noe nytt Signal(en) da?

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: