Du er her
Hjem > Aktuelt > Inviter til gjestebud om kommuneplanen

Inviter til gjestebud om kommuneplanen

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Kommunen lanserer private gjestebud i forbindelse med høringen om kommuneplanen 2018-2042. Erfaringer fra innbyggere i andre kommuner har vært svært gode.

Av Arild Drolsum

Ordfører Truls Wickholm var tirsdag selv gjestebudvert for seks personer hjemme hos seg. Jeg var så heldig å få være med på premieren for gjestebudordningen. Ordføreren hadde samlet personer som representerte vellene, frivilligheten og kulturen. Dessuten var arealplanlegger Mille Astrup Rønning tilstede for å skrive en rapport fra møtet. Jeg har tro på at dette opplegget vil gi nyttige innspill til kommuneplanen, for hjemme hos ordføreren ble det mange gode samtaler rundt bordet.

Bli gjestebudvert

På kommunens nettsider ligger det nå mye informasjon om gjestebudordningen. Der kan du finne informasjon om det å være gjestebudvert og forslag til diskusjonstemaer. Men det er selvsagt også mulig å ta opp selvvalgte temaer. Et gjestebud gjennomføres av innbyggere, uten kommunal deltakelse. Både verter og deltakere representerer kun seg selv. Verten anbefales å ikke invitere mer enn åtte gjester. Innspill fra gjestebudene vil på samme måte som andre høringsinnspill bli tatt med videre i arbeidet frem til vedtatt kommuneplan. Under diskusjonene vil det sikkert komme ulike typer forslag til løsninger, muligheter, tips og ideer. Kommunen ønsker også å motta slike innspill. De kan være nyttige, når kommunen begynner å jobbe mer konkret med tiltakene for å nå målene i kommuneplanen.

Så er du opptatt av Nesoddensamfunnet? Bli gjestebudvert.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: