Du er her
Hjem > Bøker > Vallgren, Carl-Johan: Den vidunderlige kjærlighetens historie

Vallgren, Carl-Johan: Den vidunderlige kjærlighetens historie

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Gunhild Gjevjon

Vallgren er en svensk forfatter og musiker. Og fikk for denne boken Augustprisen 2002.

Handlingen foregår i Europa på 1800-tallet. To barn fødes på en bordel i Tyskland i 1813. Den yndige Henriette og den døvstumme og vanskapte dvergen Hercule Barfuss. Samhørigheten og kjærligheten disse to barna har for hverandre er absolutt og uten svik. Og det er her på horehuset, hos gledes-pikene, Hercule får all den kjærlighet og omsorg et barn kan ønske seg.

Og vi følger Hercule fra horehuset til kloster og galehus, er sammen med ham på varietéteater og når han møter inkvisisjonen. Lever med i hans flukt fra de som vil fange ham, for han har fra skaperens hånd blitt utstyrt med den farlige og ettertraktede gaven å kunne lese andres tanker og å kunne snakke med mennesker ved hjelp av tanken.

Men Hercule er ikke bare på flukt, han er også på søken. På søken etter sin elskede Henriette. For dette er først og fremst en fortelling om den vidunderlige kjærligheten, kjærligheten mellom disse to.

Selv sier forfatteren…» Hensikten med boken er å stille spørsmål ved vår måte å se på. For hvem det er som avgjør hva som er et handikap? Og mener at vårt store handikap er eget fordomsfulle blikk. At det er et langt større problem enn alle jordens såkalte handikappede enten de er døve eller blinde.»

Og som anmelder Cathrine Krøger sier i sin anmeldelse i Dagbladet 17.11.2003  «Denne fortellingen er også sentrert rundt det ondes problem. Sett gjennom Hercule Barfuss skjebne. En skapning så grotesk at den leder til et svært originalt antigudsbevis: » Det fantes ingen guder for skapninger av hans slag. Hvordan skulle de se ut, hvis de hadde skapt ham i sitt bilde ?»

For en bok, for en leseropplevelse sier jeg.

https://no.wikipedia.org/wiki/Carl-Johan_Vallgren

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: