Du er her
Hjem > Forsiden > Fylkesmannen sier nei til kommuneplanen

Fylkesmannen sier nei til kommuneplanen

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Fylkesmannens fremmer innsigelse mot å utvikle Fagerstrand slik som i forslaget til kommuneplan. Uten to sentre på Nesodden vil presset på Tangen bli stort, og utbygginger i resten av kommunen vil bli vanskelig. Det vil nå bli forhandlet om å finne mulige løsninger.

Av Tormod Bjørnstad

Fylkesmannen i Oslo og Akershus hadde fått utsettelse og leverte derfor sin høringsuttalelse den 15. august. Nesoddposten har foreløpig ikke fått innsyn i hele dokumentet, men budskapet ser ut til å være klart:

Fylkesmannen mener foreslått utvikling av Fagerstrand er vesentlig i strid med regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus. Vi fremmer derfor innsigelse til flere av byggeområdene på Fagerstrand.

Bare ett senter
Dette må nok forstås som et klart nei til to sentre på Nesodden. Det ødelegger hele det grepet som kommuneplanen hadde for utviklingen på Nesodden frem til 2040. Dersom man skal følge den regionale planen, skal 80 % av all utbygging skje på Tangenområdet. Det vil medføre et langt større press enn kommuneplanforslaget hadde med sine 40 % av nye boenheter.

Illustrasjonen nedenfor er hentet fra dokumentet På vei til ATP, det er en slik utbygging fylkesmannen nå sier nei til:

 

Nei til utvidelser i strandsonen
Fylkesmannen mener også at forslaget til bestemmelser om utvidelser av tilbygg i LNF-spredt og fritidsbebyggelsesområder er vesentlig i strid med nasjonale føringer og fremmer derfor innsigelse mot bestemmelsene i planforslaget.

Savner risiko- og sårbarhetsanalyse
Fylkesmannen mener at samfunnssikkerhet ikke er tilstrekkelig ivaretatt i forslaget, og fremmer derfor innsigelse til planen.

Forhandlinger
Trolig vil disse innsigelsene medføre at kommunen må gå i forhandlinger med fylkesmannen. Det kan bli en vanskelig oppgave så lenge planen er i strid med regionale og nasjonale føringer, slik fylkesmannen påpeker.

 

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: