Du er her
Hjem > Forsiden > I sommer trengte jeg virkelig hjelp

I sommer trengte jeg virkelig hjelp

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Jeg synes jeg har satt meg godt inn i den fremlagte kommuneplanen for Nesodden, som hadde høringsfrist 1. august.

Av Arild Drolsum

Jeg var på ett av informasjonsmøtene, har vært på gjestebud og kommet med et innspill sammen med to andre. Men det jeg opplevde, var at jo mer jeg leste og snakket med folk desto mer ville jeg gjerne sette meg inn i. Jeg har i sommer lest om bærekraft i utallige sammenhenger, transformasjon, vedlikeholdsvekst, urbant nabolag, levende lokalsamfunn, grønne kvaliteter, stabilt bomiljø, sosial- og teknisk infrastruktur, shared space, smartsamfunn og mange andre uttrykk som jeg ikke alltid helt skjønner betydningen av i det store og kompliserte bildet. Det har heller ikke hjulpet meg så mye å lese om alt som skal styrkes, økes, utvikles, prioriteres, reduseres og skapes. Og ikke å glemme hvor mye vi skal involveres.

Kjære Nesodden kommune. De fleste av oss trengte for det første en del tid til å sette oss inn i denne viktige planen. Så trengte vi tid til å fordøye, tenke og reflektere. Og når den prosessen var over, satt man ganske sikkert igjen med ett eller flere spørsmål, som en gjerne skulle snakket med en i kommunen om. Så tenk om kommunen hadde hatt møteplasser hvor innbyggerne kunne få avklart eller utdypet forkjellige usikkerheter. Men det var jo sommerferie og sikkert ikke enkelt for kommunen å få til. Så jeg må dessverre si, at jeg ikke fikk den hjelpen jeg trengte i sommer.

Og når jeg er inne på sommeren, var det urovekkende å observere at det i løpet av de siste høringsukene ikke var noen leserinnlegg eller særlig diskusjon om kommuneplanen i lokalavisen. Så jeg må innrømme at jeg var litt urolig med tanke på hvor mange innspill kommunen ville få. Men det viser seg at innbyggerne på Nesodden igjen viser stort engasjement, når det er snakk om Nesoddens fremtid. Langt over 200 innspill skal nå behandles! Altså mye for politikerne å sette seg inn i, før viktige avgjørelser skal tas.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: