Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Misbruk av varslingsutvalg

Misbruk av varslingsutvalg

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Varslingsutvalget i Nesodden kommune har mottatt en varsling mot Rødt for «brudd på kommunens etiske reglement»

Saken handler opprinnelig om alvorlige tilfelle av omsorgssvikt på en kommunal institusjon som nettavisen Nesoddposten skrev om offentlig i vår. Se: http://nesodden.roedt.no/wp-content/uploads/2018/04/Nesodden.pdf

Det blir spesielt å bruke et varslingsutvalg til å klage på oss som vidrebragte opplysningene om medisinsk uforsvarlig behandling av barn og tatt det opp i kommunale organer.

Rødt har ikke mottatt noen opplysninger som sier konkret hva som skal være brudd på det etiske reglementet. Generelle påstander uten tilknytning til faktiske hendelser er selvfølgelig umulig å svare ut. Vårt ønske om konkretisering har utvalget ikke villet bidra til.

Varslingsutvalget har avslått å ha møte med Rødt på tross av gjentatte krav om dette, og understreket at de vil behandle varselet slik det foreligger.

To av dokumentene som klagen viser til er aviser. Henholdsvis nettavisen Nesoddposten og Rødt Nytt Nesodden som utgies av partilaget Rødt på Nesodden. Begge redigeres etter redaktørplakaten og kan klages inn for pressens faglige utvalg. Det er spesielt at et kommunalt utvalg bes om å vurdere avisoppslag og som omhandler spørsmål knyttet til ytringsfriheten. Det hører med til historien at ingen av avisene har mottatt noen melding med kritikk eller rettelser til oppslag.

Utvalgets leder: Erik Adland melder i dag 27/8: Møtet (med Rødt) er avlyst etter gårsdagens tilbakemelding fra deg (krav om innsyn), og Varslingsutvalget tar nå saken til behandling slik den foreligger.

Hvorfor ønsker utvalget å behandle saken uten våre synspunkter? Det er grunn til å frykte at konklusjoner er trukket på forhånd. Det er viktig at denne typen utvalg ikke misbrukes i partipolitisk spill.

Framgangsmåten til utvalget er i strid med elementær rettsikkerhet. Og det er i strid med oppgaven utvalget faktisk har – å sørge for at varslere får vurdert sine spørsmål på en trygg måte.

Nesodden Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: