Du er her
Hjem > Aktuelt > Timeglasstoppet på Hellvik

Timeglasstoppet på Hellvik

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Ja, for det er det den tekniske betegnelsen er i følge Statens vegvesens håndbok V123.

Av Arild Drolsum

Mandag fikk jeg tilfeldigvis vite at det skulle være et møte ned på Hellvik om de problemene som det nye busstoppet har ført med seg. Etter at både Statens vegvesen og busselskapet har fått mange klager på det nye, uforståelige kjøremønsteret, er det positivt at det blir handlet raskt for å finne en fornuftig løsning. For slik det nå har blitt, kan vi ikke ha det. La vi som bor på Hellvik og Hellvikskog slippe en lengre busstur fra brygga, og la bussene slippe å kjøre over en kilometer ekstra på hver tur.

Jeg kom meg på sykkelen og kjørte trygt til Hellvik busstopp på den nye, sikre gang- og sykkelveien. Fikk litt informasjon, men måtte naturlig nok holde meg i bakgrunnen da møtet begynte. Fikk vite av vegvesenet at det ikke var timeglasstoppet som var problemet, men svingen inn mot stoppestedet. Busselskapet stilte med to prøvebusser, og det ble siktet og målt. Og jeg dro der i fra med en følelse av at dette ville de komme til å løse. For det er viktig at de riktige aktørene møtes og snakker sammen, og da bedre sent enn aldri. Og når vil vi få tilbake det normale kjøremønsteret? Det kunne ingen svare på.

Frem til det får vi forsøke å lære oss de nye rutetidene for å finne ut på hvilken side av veien vi skal stå, hvis vi skal en tur retning Blylaget. Og så må vi være oppmerksom på at buss 565 – Blylaget via Hellvik tar omveien om Bergerkrysset selv på søndager, hvor det kun er timesruter, og de ikke vil få problemer med en møtende buss i timeglasstoppet. Forstå det den som kan.

Foto: Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: