Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > DAGENS MUSIKK #98

DAGENS MUSIKK #98

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Tore Svein Olsen

Det pøsregner ute – plenen er kliss våt og «lille Olsen» rusler rundt og klipper plenen helt på egen hånd – eller egne hjul. Og den lille finner hele tiden tilbake til mat (lade-) stasjonen når han finner ut at han er sulten. One for My Baby (And One More for the Road) med Willy Nelson. Dette tipset fikk jeg fra Tanita Tikaram I London.

I dag tenkte jeg å presentere noen håndorgel-melodier (trekkspill) i gammeldans-stil. Helt først: bandet Skjærgårdsgutta besto, i perioden 1977 – 1980, av Helge Blålid (trommer og koring), Elling Bortne (trekkspill), Alf Notøy (trekkspill), Willy Blålid (sang og gitar), Brynjar Takle (trekkspill) og Bjørn Erik Kråkenes (bass og koring). Det er disse som spiller på opptaket, som ble gjort i 1980.

Litt mere trekkspillmusikk kommer nå. Her er fra operaen i Oslo, «Sail along silvery Moon» med Lindesnes trekkspillklubb med en helt håpløs daneopptreden!

Og så må vi ha litt jazz i dag også, her er Art Van Damme i et opptak fra fra Sverige med sin kvartett. Han er dessverre borte fra oss, og døde i februar 2010.

Nesten til slutt i dag en russisk sang, «Syng, mitt trekkspill, syng!» med Jelena Guljajeva


Og absolutt helt til slutt åtte gamle Mathias Rugsveen i Norske Talenter (fra TV 2) med «Jazzvals»!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: