Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Det lugger for ordfører Wickholm

Det lugger for ordfører Wickholm

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Ordfører Wickholm har i Amta nylig er innlegg under tittelen «Hvem kan man stole på?» Det blir nesten for fristende å svare på, men jeg har tiltro til at folk flest på Nesodden finner sitt svar ved neste valg.

=Av Geir Brandstadmoen=

Det som bør bekymre er at den røde tråden i Wickholms innlegg er ønsket om å begrense den offentlige debatten. Han hevder at Rødt har kommet med en rekke påstander (som han åpenbart oppfatter som kritiske), men jeg ber alle merke seg er at Wickholm ikke imøtegår eller benekter noen av disse såkalte påstandene fra Rødt, han bare kritiserer formen de har kommet i. Fiffig, men lett gjennomskuelig.
Deretter forsøker han å få det å virke som om Rødt angriper alle som jobber i kommunen, hvilket selvfølgelig er meningsløst. De aller fleste som jobber i kommunen gjør en førsteklasses jobb til de flestes beste hver eneste dag. Kritikk av Wickholm og Adland er ikke kritikk av de ansatte i Nesodden kommune!
Så forsøker Wickholm å gi inntrykk av saksbehandlingen i kommunen er lett tilgjengelig for alle, samtidig som mange føler at det blir stadig flere lukkede møter og avtaler på bakrommet.

Wickholm hevder å være opptatt av at vanlige folk skal ha råd til å bo på Nesodden, og det er flott, men å bygge mye er ingen garanti for at prisene holdes nede, spesielt ikke hvis Arbeiderpartiet og Høyre fortsetter å være like uinteressert i sosial boligbygging som de har vært så langt. Det er ingen menneskerett at det skal være plass til alle som ønsker å bo på Nesodden, spesielt ikke hvis det raserer mye av det som gjorde Nesodden attraktivt i utgangspunktet.

I innlegget kritiserer Wickholm de som «kan fortelle deg med hundre prosent sikkerhet hvordan verden henger sammen.» Likevel gjør han akkurat det samme selv ved å hevde at Nesodden «bare skal vokse forsiktig.» Det er jo selve kjernen i problemet. Stadig flere på Nesodden innser at den veksten det legges opp til er alt annet enn forsiktig. Etter Wickholm og Adlands syn skal Nesodden absorbere flere tusen mennesker de neste årene, og Wickholm påpeker selv hvor mye det vil kreve av vann, vei, skoler og barnehager. Det vil bli dyrt, og det vil kreve store inngrep.
Avslutningsvis peker Wickholm på et godt og viktig poeng – at mange bra folk ikke vil stille på listene. Jeg tror ikke et øyeblikk at det skyldes redselen for leserinnlegg i Amta. Jeg tror det skyldes en følelse av avmakt i forhold til at avstanden mellom politisk ledelse og folk flest blir stadig større.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: