Du er her
Hjem > Dokumentar > En person som kjenner de fleste på Fagerstrand – havnesjef Erik Jakobsen.

En person som kjenner de fleste på Fagerstrand – havnesjef Erik Jakobsen.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Kan du si litt om din alder, hvor lenge du har bodd på Nesodden og litt om din utdannelsesbakgrunn og arbeidslivserfaring? 
-Jeg er født 14.2.48, er m.a.o. 70 år, sier Erik. – Har bodd på Nesodden siden 1951.

-Når det gjelder utdannelse så tok jeg gymnas på Frogner skole og har markedsførings-utannelse. Og har for det meste jobbet innen det private næringsliv. Bl.a. vært prosjektansvarlig for kjøkken/storkjøkken og daglig leder for Norsk Gjennvinning. Men er pensjonist nå og er godt fornøyd med det. 

Du bor jo på en gård. Kunne du tenke deg å flytte inn i en blokkleilighet?

-Nei, aldri i verden.

 Pensjonisttilværelsen; hvordan er en dag hos deg?

-Det er full fart både ute og hjemme. Jeg har to hus, tre garasjer, 2 veteranbiler, båthavn  og et klokketårn som skal bli ferdig. 

Og utover det har du noen hobbyer?

– Er nestleder i historielaget og ansvarlig for istandgjøring av klokketårnet. Sitter også i styret for NAF -Follo og Fagerstrand båtforening. Og så liker å gå på jakt og fiske.

Intervjueren setter seg litt bakover i bilsetet. Tenker at denne pensjonisten ikke kan sies å ha fritidsproblemer.

Hvilke tanker har du gjort deg om utbyggingen av Fagerstrand?

Erik er en person som kjenner de fleste på Fagerstrand. Har familie og venner rundt seg, og er engasjert i nærmiljøet sitt. Og så er han en stor Fagerstrand- entusiast som er aktivt med på å skape et levende og godt lokalmiljø. Men sier, til tross for det, at han har bygget huset han nå bor i, fordi han ikke orker å ha folk for tett innpå seg.

-Kommunen bør lære seg å spørre beboerne på Fagerstrand før de igangsetter bygging. Og de planene som vedtas bør være realistiske og infrastrukturen bør være på plass før bygging igangsettes.

Hva synes du om å bo på Nesodden?

-Liker Nesodden, ferdig snakka.

Hva betyr mest for deg?

-At familien har det bra. 

Tror du på TRUE LOVE?

-Har bodd med kona i 42 år. Så jeg er vel innafor til å svare ja på det spørsmålet.

Men møte mellom Nesoddpostens skribent og Erik starter egentlig på toget til Trondheim. Avslappet og glad med vin i glasset snakker jeg og en venninne om løst og fast, også om Fagerstrand. Sier at jeg synes Fagerstrand er det vakreste området på Nesodden. Da skjer det. Jeg hører stemmen til han som sitter i setet foran oss si: -Jeg er fra Fagerstrand. Samtalen er da i gang. Navnet til denne Fagerstrand-mannen er Erik Jacobsen og konen hans heter Gunhild. Og vi er selvfølgelig skjønt enige om at Gunhild er et flott navn.  Nok om det. Togmøtet førte til at Erik lover å vise Nesoddpostens utsendte sitt Fagerstrand. Så ca. en uke etter togturen møtes vi ved Gjøfjell kapell. Og jeg setter meg inn i hans bil som er omtrent dobbelt så stor som min og omvisningen begynner.

Første stopp er båthavna på Fagerstrand.

– Her er 250 båtplasser, sier Erik. -Jeg er havneskjef her, har ansvar for havna og at båter og eiere har det godt og trygt. Han og peker ut mot øyene Aspon, Søndre Langåra, Håøya og Logøya som ligger der og skinner i kveldssolen. – Kort vei til de øyene herfra, sier han. Rene paradiset for såvel båtfolk som for de som bare vil ta seg et bad, tenker journalisten.

-Og så har dere en mektig fin molo her, sier Nesoddpostens utsendte. -Når ble den bygget?

– I perioden 1994 – 2014. Og der ser du Torodden fyr. Erik peker på et lite fyr med rødt tak. Fagerstrand båtforening fikk den av kystverket når et gjelder innseilingen til havna. Det er det siste ordinære fyret i Oslofjorden. Et fyr vi er stolt av å ha her i havna og så absolutt ikke bare en kosmetisk ting som en person engang sa.

-Og der, sier han, og peker ut mot båthavna, – der ligger skøyta til Mikalsen. Den har ligget på samme plassen som den gang bestefaren hans levde i 1910.

– Som du ser så har vi også en fin sandstrand her fortsetter han. Med en kiosk og et lite serveringssted som heter Skippi.

Vi forlater båthavna og Fagerstrand-stranda, for nå vil Erik vise meg det nye boligfeltet som heter Strandlia. Et boligfelt med rekkehus som virker riktig så trivelige. Men Erik forteller at det vil ikke bli mer bygging på Fagerstrand  før veiene og infrastrukturen til Nesoddens vestside er i orden. Fylkesmannen har bestemt det, sier han, – noe Nesodden kommune synes å ha glemt.

Etter å ha sett på boliger i både i rekkehus- og eneboligområder, så er journalisten godt fornøyd med at det tydeligvis ikke har vært noe overordnet skjønnhetsråd i eneboligområdene, som har hatt styringen her. Alle husene er forskjellige og har litt forskjellige farger. Men tror nok ikke at Erik er enig med meg i det. Da han nok mener at når det skal bygges nye boliger så bør det tenkes mere på estetisk enhet.

Turen går så videre til Breidablikk/Fagerstrand grendehus. Ett hyggelig hus alle kan leie, og som passer til livets små og store anledninger som konfirmasjoner, bryllup,  og jubileumsmarkeringer. Lokalene brukes også til fødselsdagsfeiringer, julebord, juletrefester, minnestunder, årsmøter,  og andre sammenkomster. Storesalen passer til en oppdekning fra 40-120 personer. Vil du spørre om utleie kontakt er e-mailen: post@breidablikk-fagerstrand.com . Brev/Post; Breidablikk Grendelag, Postboks 104, 1453 Bjørnemyr.  http://breidablikk-fagerstrand.com/utleie.html

Siste stopp er Idrettsparken Sletta

Her har fotballbanen fått kunstgress og er ifølge Erik mye i bruk.  Og i kjelleren på Fagerstrand klubbhus som ligger her, er det treningslokaler.

På Fagerstrand har vi alt vi trenger, sier Erik, – et flott sted å bo.

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “En person som kjenner de fleste på Fagerstrand – havnesjef Erik Jakobsen.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: