Du er her
Hjem > Fokus > Festivalen KULTURISTEN

Festivalen KULTURISTEN

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Kulturisten fyller 25 år! Vi gratulerer! Vel møtt til spennende opplevelser på Strandpromenaden og mange andre arenaer på Nesodden. Ta med deg vennene dine og møt opp!

Like sikkert som at våren kommer og tiner frosne tær og trær, kommer også Kulturisten på tampen av sommeren. En kjærkommen og folkelig overgang fra fridager og eksotiske feriereiser, til hverdagens jobb og skole, buss- og båtturer. I år er det til og med jubileumsfestival – Kulturisten fyller 25 år! Vi stiller oss entusiastisk i gratulantkøen, og takker alle som hvert år muliggjør dette imponerende prosjektet. Ikke minst kultursjef Ellen Knutsen og hennes mannskap!

Det finnes mange strandpromenader rundt omkring på kloden, noe de fleste sydenferierende sikkert har opplevd. Like sikkert er det imidlertid at de særegne badehusene på vår egen strandpromenade på Flaskebekk, glimrer med sitt fravær på de kilometerlange promenadene i Alicante eller Torremolinos.

Nesoddposten og Foreningsnytt ved Nesodden
Folkeopplysningsråd (NFOR)
,

inngikk fra medio august 2018 et samarbeid med det formål å koordinere og styrke lokal informasjon til Nesoddens befolkning. Fokus-artiklene i den ikke-nettbaserte Foreningsnytt vil på denne måten kunne benytte seg av det digitale potensialet til Nesoddposten, samtidig som partene vil kunne utveksle erfaringer om formidling av aktuelle hendelser på halvøya. Både Nesoddposten og Foreningsnytt er livssynsnøytrale og politisk uavhengige, og drives redaksjonelt på ikke-kommersiell basis.

Under Kulturisten i fjor ble de besøkt av mer enn 2000 innbyggere og tilreisende, som ville oppleve nettopp disse knøttsmå bluferdighetsboligene og hva som kunne åpenbare seg bak de uisolerte plankeveggene. Nye overraskelser venter også i år!

Kulturisten i 2018 åpnes av Ordfører Truls Wickholm fredag 21. kl. 18.30. Deretter går det slag i slag helt fram til søndag kveld. I tillegg til Strandpromenaden blir flere av de mest besøkte kulturarenaene i vårt desentraliserte kulturrike, tatt i bruk – Nesodden Bibliotek, Nesoddparken, Galleri Vanntårnet, Hellviktangen kunstkafe … Her blir det noe for enhver – liten og stor. Et skikkelig allsidig lavterskeltilbud til hele befolkningen!

Og til alle som ønsker et spesifisert dypdykk i programmet: www.kulturisten.no

En oppfordring til alle Nesoddinger: Inviter utenbysboende slektninger og venner til denne lokale kulturmønstringen! Kanskje vil det vekke en viss
undring blant uinnvidde hva en liten kommune på terskelen til storbyen kan makte. Til og med uten kulturhus og bare med noen meter strandpromenade!

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: