Du er her
Hjem > Aktuelt > To store begivenheter 15. september

To store begivenheter 15. september

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.
Nesodden historielag kan være stolte over arbeidet med klokketårnet (Foto: Arild Drolsum)
Nesodden historielag kan være stolte over arbeidet med klokketårnet (Foto: Arild Drolsum)

Denne lørdagen var det mye kulturhistorie på Nesodden. Først, Nesodden historielags arrangement på Signalen, da klokketårnet ble innviet. Og så, de tradisjonelle ISI-lekene på flotte ISI-banen.

Av Arild Drolsum

Klokketårnet

Rundt 150 glade personer var møtt frem for å overvære denne begivenhet. Klokketårnet på Signalen var ferdig restaurert og ført tilbake til opprinnelig sveitserstil. Før det hele startet, ble det ringt tre ganger i klokka som i gamle dager. Og Nesoddbåten tutet.

Leder i Nesodden historielag, Eli Vinje, hadde mange ildsjeler å takke på denne spesielle dagen. For dette er en dag mange har ventet på veldig lenge. Flere styrer i historielaget har kjempet for å få det til, og de ble naturlig nok takket. Fra arbeidet kom ordentlig i gang i august i fjor, er det to personer som har fremhevet seg.. Først vår lokale tømrer, Eivind Borud, som fikk restaureringsoppdraget , og så historielagets nestleder, Erik Jacobsen, som ikke har tall på hvor mange frivillige timer han har brukt. Han ofret til og med årets hjortejakt.

Eli Vinje fortalte i sin tale at under restaureringsarbeidet ble den flotte klokka gjemt bort på et hemmelig sted. Til slutt kom hun med en oppfordring til kommunen, som eier av eiendommen, at fremtidig vedlikehold av klokketårnet, må komme inn på budsjettet. Og ordfører Truls Wickholm sa i sin tale at klokketårnet var det nå viktig å holde vedlike, før han fikk æren av å klippe over snoren.

Stor iver ble vist under ISI-lekene. (Foto: Arild Drolsum)
Stor iver ble vist under ISI-lekene. (Foto: Arild Drolsum)

ISI-lekene

Barn og voksne strømmet også i år til ISI-banen fra de fire vellene omkring. Rundt 150 barn, i alle aldre, gikk med liv og lyst i gang med de fem øvelsene: 60 meter, lengdehopp, høydehopp, ballkast og frisbee-golf. Da øvelsen var gjennomført, ble det boller til utøverne. Og i år kunne alle fremmøtte kose seg i noen solrike timer. ISI-Riders kan igjen se tilbake på et meget vellykket arrangement. De har blitt solide arvtakere etter Hellvikskog vel som gjennom alle år arrangerte ISI-lekene.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: