Du er her
Hjem > Aktuelt > Nå kommer Tangenbyen

Nå kommer Tangenbyen

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Hvordan vil du Tangen sentrum skal se ut om ti år? Nå foreligger det første forslaget til bymessig utvikling på Tangenåsen. Tangentoppen heter prosjektet som skal bygges nordøst for Tangenten. Det består av fire boligblokker med fire og fem etasjer.

«Et sentrum på Tangen vil fort bli en by» skrev vi da vi omtalte den Regional planen for areal og transport i Oslo og Akershus. Den planen fastsetter at 80 % av utbyggingen på Nesodden skal skje på Tangen. Det vil medføre at den vante utbyggingen av områder med lave boliger må vike for blokker på fire til seks etasjer.

Men vi visste ikke at det skulle gå så raskt.

Utvikling av et sentrum
Nå er man i gang med detaljreguleringen av et område mellom Tangenten og Blomsterveien. Der skal det bygges fire store bygninger med navnet Tangentoppen felt B1 og B2 – Levende sentrum. Det skal bygges boliger kombinert med kontor, forretning, tjenesteyting og serveringssteder i første etasje.

Målet er å bidra til en positiv sentrumsutvikling, står det i illustrasjonsdokumentet.

Bymessig bebyggelse
Føringene for denne utbyggingen er tydelige: «Høyder, fotavtrykk og byggeformål på gateplan tilpasses bymessig bebyggelse». Det betyr at det skal bygges med høy utnyttelsesgrad og de to av de fire bygningene skal ha fire etasjer mens de andre to skal ha fem etasjer. Underjordisk garasje blir det også.

Tangenten har bare tre etasjer og de to etasjes boligene i Blomsterveien blir ganske små i forhold til de fire nye blokkene.

Det blir ikke kjørevei inn i området, men et gatetun med grønne kvaliteter og varierte, solrike uterom.

Men uansett: Byutviklingen vil være i full gang med dette prosjektet.

Vil vi ha det slik?
Dette blir den første bebyggelsen som sammen med Tangen senter og Tangenten vil få et tydelig bypreg. Nå gjelder det at kommunenes innbyggere følger med på planene og gir uttrykk for sine synspunkter. Fristen for innspill er 14. desember i følge varselet.

Beboeraksjonen vil nok også uttale seg i denne saken.

 

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

One thought on “Nå kommer Tangenbyen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: