Du er her
Hjem > Aktuelt > Avisen gikk i svart, men har gjenoppstått og er blitt bedre enn før

Avisen gikk i svart, men har gjenoppstått og er blitt bedre enn før

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Gjennom noen dager hadde de tekniske problemene i Nesoddposten vokst. Etter en oppdatering var programvaren blitt full av feil, og torsdag ettermiddag, – noen timer før Black Friday, måtte vi gi opp: Avisen «gikk i svart». Heldigvis kunne vi ta frem ideene for en planlagt oppgradering, og etter intenst arbeid kom vi på luften igjen. Det er vi stolte over. Vi mener avisen er blitt bedre enn før og vi håper våre lesere vil sette pris på ny layout og en enklere organisering av innholdet.

Avisen ble borte
En nettavis er avhengig av en god programvare som gir feilfri visning i alle nettlesere. Derfor ble vi urolige da programmet som vi lager avisen i, WordPress, plutselig ga oss alvorlige feilmeldinger. Avisens forside kunne se feilfri ut, men klikket vi på en lenke, ble vi kastet ut. Så mistet vi kontakten med Back end, det er der vi i redaksjonen skriver våre artikler og legger inn bilder. Tross intense forsøk klarte vi ikke å holde avisen oppe, forsiden vår ble borte og vi ble sendt til en meningsløs hilsen fra programleverandøren. Så ble alt svart, dvs. det ble hvitt, et helt tomt skjermbilde.

Var alt ødelagt?
Det var noen forferdelige timer. Hva skulle vi gjøre? Måtte vi ta en pause på flere uker for å bygge opp avisen igjen? Var alt ødelagt? Måtte vi begynne helt på nytt? Hva hadde skjedd med det store arkivet med 1750 artikler? Stor var lettelsen da vi forsto at arkivet, databasen, var uskadd og at vi kunne få hentet den ut.

I de siste par månedene hadde vi arbeidet med en oppgradering av Nesoddposten. Vi ville gjerne ha en bedre layout på avisen vår, og vi ønsket en bedre organisering av artiklene. På et redaksjonsmøte en uke tidligere hadde vi vedtatt en oppgradering. Men vi hadde ikke planlagt å ta den i bruk før om to–tre måneder.

Men nå var det bare å stupe i det. Utrolig nok, etter å ha arbeidet døgnet rundt i tre dager, var en helt ny avis på plass. For en lettelse!

Enklere, friskere og bedre
Vi håper våre lesere liker det de ser. Layouten er friskere og bedre rent typografisk. Det er også enklere å få oversikt over både de nyeste og de litt eldre artiklene. Som du ser øverst i skjermbildet kan du velge mellom følgende artikkelgrupper: Aktuelt – Dokumentar – Kommentar – Bøker – Kultur – Hva skjer – Leserinnlegg. De nyeste artiklene vil ligge øverst.

Vi oppfordrer våre lesere til å klikke rundt i avisen og kikke på layout og organisering. Hvis du har synspunkter, så send dem gjerne på e-post til oss.

Velkommen til en ny og bedre avis!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: