Du er her
Hjem > Aktuelt > Budsjett 2019 – HC-toalett «i ingenmannsland»

Budsjett 2019 – HC-toalett «i ingenmannsland»

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Fra badeglede til frustrasjon. Det bygges HC-toalett, men lenge etterlyst badeplass mangler. 1.2 millioner til tilgjengelighet til badestrand uten bademuligheter

Vannet er viktigere enn HC-toalett
Bevegelseshemmede etterlyser mulighet til å bade.

» – Blir det HC-toalett på Oksval og ingen mulighet for å bade for oss som trenger rullestol?» utbryter en rullende dame som ønsker å være anonym:

» -Jeg driter i HC-toalett! Jeg drar ikke på stranda for å gå på do, jeg ønsker å kunne bade som alle andre! Det er jo å komme ut i vannet som er det viktige.»

Hun forteller at det er mange HC-toalett rundt Nesoddens strender men ingen steder hvor bevegelseshemmede kan bade.

Bad er etterlengtet
Badeentusiaster med funksjonsnedsettelse jublet da det ble oppdaget 1.7 millioner på investeringsbudsjettet for HC-toalett og forbedring av friområdet på Oksval. Kommunen har flere år satt av 100.000 årlig til tilgjengelighet på badeplasser etter innspill fra innbyggere med funksjonsnedsettelse som ønsker å kunne bade.

Med 1.7 millioner i investeringsbudsjettet tydet det på bademuligheter.

Lillian Festvåg har jobbet for badeplasser i ti år, både som privatperson og som medlem i RLF og Nesoddposten ber om en kommentar:

» -Det er ekstremt velkommen!«, sa Festvåg på telefon fra båten.

» -Det vil også gavne eldre, folk med synsnedsettelse eller eldre som har problemer med balansen.»

Kortvarig glede
Nesoddposten kontakter Geir Efjestad, virksomhetsleder i FDV (Forvaltning, Vedlikehold og Drift) Eiendom i Nesodden kommune.

Efjestad kan fortelle at 1.2 millioner i investeringer skal brukes til fellesanlegget ved Oksval brygge. Dobygget skal bygges om og romme et HC-toalett, det skal bli utedusj og HC-parkering samt at plattingen skal bygges om. FDV Eiendom vil bruke eget personell til arbeidet.

Det er ikke lagt inn badebinge eller utbedringer som gir tilgjengelige bademuligheter for innbyggere som trenger tilrettelegging for å komme ut i vannet.

I tillegg er det ønskelig å fjerne røret som munner ut i sandstranda på Oksval. Det er en oppgave for Infratruktur Vann og Avløp.

HC-toaletter i ingenmannsland
Noen av Nesoddens HC-toaletter er bygget på steder hvor innbyggere med bevegelseshemming ikke har mulighet eller grunn til å ferdes fordi omgivelsene ikke er tilpasset.

Fagerstrandstranda: HC-toalettet står midt i bakken som på grunn av stigningen ikke kan benyttes av personer som trenger rullestol, til det er bakken for bratt og underlaget på vei til bygget for dårlig tilrettelagt.

Kirkevika: HC-toalett er tilgjengelig selv om det er mangler i selve bygget.

På disse stedene er stranda i seg sjøl er ikke tilgjengelig med rullestol. Det finnes ikke tiltak som gjør det trygt for folk med dårlig balanse å bade i vannet. Områdene er ikke i sin helhet tilgjengelig for innbyggere med bevegelsesnedsettelse.

Oksval brygge vil nå slutte seg til liste over HC-toaletter uten tilgang for til badevann og omgivelser ellers for innbyggere med bevegelsesnedsettelse.

I budsjett 2019 og økonomiplan til 2022 er det ikke lagt inn forslag om ytterligere investeringer til budsjettposten «Oppgradering badeområder – toaletter og universell tilkomst».

Vil bade
Nesoddposten har tidligere skrevet om manglende tilgjengelighet på badeplasser.

Aksjon i valgkampen 2015:

http://www.nesoddposten.no/hopp-i-havet-den-som-kan/?fbclid=IwAR2MpgtsVR1oQqnR9WAAMkTNXBxhnW3QS0iKtMLP0sk

Aksjonsgruppa for tilgjengelige badeplasser for alle på Nesodden

https://www.facebook.com/groups/Tilrettelagtebadeplasser/

 

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: