Du er her
Hjem > Aktuelt > Kompetanse og kunnskapsdeling

Kompetanse og kunnskapsdeling

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

=Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt=

Nesodden er full av kompetanse og kreativitet, men de fleste yrkesaktive må pendle ut av kommunen. Vi pendler bort millioner av timer hvert år. Det må etableres lokale arbeidsplasser. Nesoddparken søker erfarne mentorer som kan bidra i arbeidet.

At Nesodden med sin kreative og velutdannede befolkning har et så beskjedent næringsliv, er ganske merkelig. Av landets 430 kommuner ligger Nesodden på 6. plass hva angår høyere utdanningsnivå (høgskole/universitet). Når det gjelder lokal kreativitet vet vi jo at vi inntar en soleklar, nasjonal førsteplass bl. a. når det gjelder innbyggere med kunstfaglig bakgrunn.

Men, til tross for dette lokale potensialet må den største delen av den yrkesaktive befolkningen pendle ut av kommunen for å tjene til livets opphold. 10–15 ukentlige pendletimer utgjør mellom 400 og 600 timer i året. Dersom vi regner 4 000 pendlere, snakker vi om en årlig tidsbruk på mellom 1.6 og 2.4 millioner timer! Dette betydelige tallet maner utvilsomt til ettertanke. Blant annet det faktum at vi «pendler bort» omkring 1 500 årsverk!

De to definitivt største arbeidsgiveraktørene på Nesodden er offentlige – Nesodden kommune og Sunnaas Sykehus. Til sammen sysselsetter disse ca 2 000 årsverk. Utenom dette er det smått stell. De private aktørene er stort sett små, og mange er enkeltforetak. Satsingsviljen synes ikke å være overveldende. Hvorfor? Mangler det offentlige insentiver – koordinering, oppmuntring, tilrettelegging, næringsparker? Får Nesodden Næringsråd den offentlige støtten det har behov for? Eller er det slik at eksterne bedrifter kan tilby uimotståelige lønnstilbud til velutdannede nesoddinger? Rehabiliteringspotensialet i kommunen, i særdeleshet gjennom Sunnaas Sykehus, kan utvilsomt også utvikles ytterligere, noe vi tidligere har tatt opp i denne spalten.

Foto: Knut Listerud

Nesoddparken er en meningsfull etablering. Men – kunne man også tenke seg en Arkitektpark, en Ingeniør &  Oppfinnerpark, eller noe sånt? En synergieffekt av Nesoddparkens virksomhet er at det er opprettet et eget mentorprogram med det formål at erfarne næringslivsledere, gjerne pensjonister, kan bidra til at motiverte kunstnerbedrifter/kreative næringer blir bedre i stand til å leve av og utvikle sin virksomhet. Nesodden har et betydelig potensiale for ekspansjon og innovasjon!

Nesoddparken ønsker nå å videreutvikle sitt eksisterende mentorprosjekt og søker derfor etter nye, erfarne næringslivsledere/mentorer, som kan dele sine erfaringer og sin kunnskap med kunstnerbedrifter/kreative næringer, som ønsker å utvikle sin virksomhet som næring. Utviklingen av Nesoddens næringsliv trenger dere!

Så lar vi denne oppfordringen avslutte Fokus-artiklene i 2018, samtidig som vi håper at flere mentorer kommer på banen før julefeiringen for alvor senker sin paralyserende ribbeparaply over bygda!

www.nesoddparken.no
marianne@nesoddparken.no
www.kulturbiz.no

En gledelig og fredelig jul til dere alle!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: