Du er her
Hjem > Aktuelt > De ti mest leste artiklene i Nesoddposten i 2018

De ti mest leste artiklene i Nesoddposten i 2018

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Nesoddposten har hatt en svært god stigning i antall leste artikler i løpet av fjoråret. Vi er glade og stolte når enkelte artikler har titusenvis av visninger. Her er listen over de ti artiklene som ble mest lest i fjor:

1. AMS strømmåler – du har lov til å takke NEI

Vet du at det er lov å si NEI til AMS målerne som rulles ut i Norge nå? Som borgere og beboere i eget hjem har vi lovmessig ryggdekning for å nekte installasjon av denne helseskadelige og strømfordyrende nye måleren.


2. Nye målere kan ikke tvangsinstalleres

Tingretten i Kristiansand har behandlet en sak der et nettselskap begjærte å få tilgang til saksøktes bolig for å skifte strømmåleren til en ny automatisk smartmåler, AMS. Retten avviste begjæringen fordi nettavtalen ikke hadde noe vilkår som fastsetter at kunden har plikt til å bytte til AMS-måler.


3. Nå skal det bygges mye på Nesodden

Nesodden er en presskommune, mange vil flytte hit og boligprisene stiger. I de kommende tre årene er det planer om å bygge over 600 boenheter på Nesodden. Hvis planene på Spro eller Fagerstrand blir vedtatt, vil antallet øke med opptil 1100 boliger.

Byggingen vil stille krav til utbygging av vann og avløp, barnehager og skoler, veier og offentlig transport, sentrumsutvikling og kommunale tjenester. Klarer vi å utvikle kommunen slik at vi kan ivareta «det gode liv»?


4. Hvis Signalen kommer – neste sommer?

Historien om Signalen er en trist historie. Flertallspolitikerne lovte at en ny restaurant skulle stå ferdig til sommeren 2017. Det ble gjennomført en politisk og administrativ hastebehandling man ikke har sett maken til. De gamle bygningene ble revet i mars, men siden da har det ikke skjedd noe mer.


5. Signalen: Bittersøt gladnyhet

Ordfører Wickholm forventer uteservering på Signalen fra juni. Hele anlegget med Signalen sjøbad forventes ferdig i september. I år.


6. To fortellinger om mobbing

Her er to historier. Den første fra daværende BT-sjefsredaktør Trine Eilertsen: fortellingen om lærer Bjørndals metode mot mobbing ( opplevd på midten av 1980 tallet skrevet i 2011 ) Deretter ungdomsskolerektor Bjørn Bolstad rektor ved Ringstadbekk skole i Bærum sitt tillegg til Trine Eilertsens fortelling. Handlingen er lagt til 2016. ( Bjørn Bolstads blogg «En rektors bekjennelser».)


7. Hva skjer på Signalen?

Det er med forbauselse og undring vi følger det som skjer på Signalen. Hva i all verden holder politikerne på med? Hva er det de tenker, ønsker og vil? Hvorfor haster det så veldig? Hvordan skjer beslutningene, og på hvilket grunnlag? Her foreligger det ingen dokumenter. Mye ser ut til å skje spontant og uforutsigbart.


8. Åpent brev til Nesodden kommune v/ Kommunalsjef for skole Jorunn Jenssen

Vi har lenge hørt om lærermangelen vi står ovenfor de siste årene, særlig sett i lys av den siste store skolereformen. Vi, som foreldre til barn i nesoddskolen, har lenge trodd at det ikke er en utfordring med å skaffe lærere til kommunen vi bor i. Dessuten, at lærere som skaffes får gode arbeidsvilkår som bidrar til stabilitet både for dem og for elevene.


9. Jorden synger. En dyp tone som ingen kunne høre gikk gjennom hele verden. Ingen kan forklare årsaken

Den 11. november skjedde det noe merkelig utenfor Madagaskar. Dypt ned i jorden oppsto det en dyp tone, uhørlig for mennesker, som gikk gjennom hele jordkloden vår. Den ble registrert på seismografer over store deler av verden, men bølgene var ukjente for alle fagfolk. Den mystiske lyden var en tone.

 


10. Nesodden kommune får refs av Fylkesmannen

Fylkesmannen har konkludert med at Nesodden kommune ikke har levert forsvarlige tjenester under avlastning av en pasient i en institusjon. Journal- og informasjonssystemene i virksomheten var heller ikke var forsvarlige. Fylkesmannen mener årsaken er en systemsvikt og ba kommunen iverksette tiltak.


10. Nå kommer Tangenbyen

Hvordan vil du Tangen sentrum skal se ut om ti år? Nå foreligger det første forslaget til bymessig utvikling på Tangenåsen. Tangentoppen heter prosjektet som skal bygges nordøst for Tangenten. Det består av fire boligblokker med fire og fem etasjer.


Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: