Du er her
Hjem > Aktuelt > Framkommelighetsprosjekt kyststien – Fobedret trasé kan øke bruken

Framkommelighetsprosjekt kyststien – Fobedret trasé kan øke bruken

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Eiendom og friluftsliv tar ansvar. FDV-avdelingen utbedret i høst den mye brukte strekningen mellom Trollveien og Hellviktangen. Tiltaket er et av flere fremkommelighetstiltak for å fremme folkehelse.

FDV bedrer fremkommeligheten
Geir Efjestad, FDV-leder, forteller at utbedringen er gjort for at flere skal komme fram uten å snuble og at tiltaket er finansiert gjennom spesielle prosjektmidler i 2018. Midlene er en del av fremkommelighetstiltak som sonesettes som nærmiljø innenfor 300 meter fra der folk bor, at det er snarvei og at det er kyststi.

Denne delen av kyststien gir en enkel adkomst til Hellviktangen for innbyggere på nordre Nesodden som slik kan gå i stedet for å bruke bil gjennom Hellvikallén.

Bru lagd med kjærlighet kan også brukes som kjærlighetsbru
Bru lagd med kjærlighet kan også brukes som kjærlighetsbru

Perle av en sti og kjærlighet til arbeid
Nesoddposten har prøvegått stien og kan bekrefte at stien er enkel å gå. Stien leder turgåer gjennom en liten bit natur og forbi hager. Beundringsverdig er også brua i enden av stien ved Trollveien, den synes som om den er laget med kjærlighet og omtanke.

Brua og stien viser at det finnes tusenkunstnere i FDV-avdelingen (Forvaltning, Drift og Vedlikehold) i seksjonen for Eiendom og Friluftsliv. FDV har gjort alt arbeidet med stien sjøl.

Politikerne har delegert bort fremkommelighet
På spørsmål om framkommelighetsprosjekt og nærstier er spesisfisert i budsjett, svarer Efjestad:

» – Der ikke budsjettert spesifikt. Dette er gjort med spesielle prosjektmidler for 2018. Midlene er ikke der i 2019 i spesifisert form, men vi vil fortsette tiltak flere steder.»

Nesodden er full av verdifulle og mye brukte stier og snarveier. Nesoddposten vil vite om politikerne er engasjerte eller om hele beslutnings- og gjennomføringsansvaret er delegert til administrasjonen. Efjestad bekrefter at hele beslutnings- og gjennomføringsansvaret er delegert til administrasjonen og at tiltak godkjennes i plan og bygg.

Budsjett 2019
I budsjett for inneværende år er ikke denne type tiltak spesifisert.

https://pub.framsikt.net/2019/nesodden/bm-2019-kst-vedtak/#/budsa/orgstructuremain/64

 Infotavler forteller interessante ting om området.
Infotavler forteller interessante ting om området.
Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: