Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hvor ble markaloven av?

Hvor ble markaloven av?

MDG framhevet hvor viktig avtalen med Høyre og AP etter valget i 2015.   Der stod det flere pene miljøformuleringer. Den viktigste var kanskje:

– Forsterket vern av Nesoddmarka. Etter modell av Oslo, med egne verneområder.

Dette ble konkretisert i kommunestyremøtet i desember 2015 med følgende vedtak fremmet av de samme tre partiene:

Vern av Nesoddmarka
Det skal igangsettes en prosess med sikte på at Nesoddmarka skal bli vernet etter markaloven, i tillegg til de ordinære vernemulighetene som Nesodden kommune råder over gjennom vedtak av ny arealplan. Som en del av Nesoddmarka skal det vurderes egne områder som naturreservat eller tilsvarende, og det er et mål at utredninger, høringer og vedtak skal være avklart slik at søknad til statlig myndighet er sendt i god tid før denne kommunestyreperioden er over. Vi skal invitere Frogn til dialog om mulighetene for at også Frognmarka kan få tilsvarende vern.

Siden har vi fått en utredning som går gjennom problemene med en søknad. De var forutsigbare og ikke uoverkommelig.

23/5 2018  ble det stemt over Nesoddmarka om Nesodden skulle søke å få nesoddmarka lagt under markaloven. Nå stemte både Høyre og AP imot (sammen med Frp og V) og det pågår ikke noe arbeid for å få dette til.

MDG har jo gått inn for betydelig boligutbygging i form av en økolandsby som skal ligge marka. Hva skjer da når MDGs samarbeidspartnere i tillegg nå forhindrer det lovede markavernet?

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: