Du er her
Hjem > Aktuelt > Nyttårsforsetter – og ønsker …

Nyttårsforsetter – og ønsker …

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

De fleste av oss har vel år etter år opplevd at nyttårsforsetter sjelden blir etterlevd.
Man vet jo egentlig så inderlig godt at det å love seg selv å spise mindre og sunnere, eller å utvikle et mer empatisk forhold til sin omverden, er tilstander som ikke realiseres uten videre. Men likevel fortsetter man å love, år etter år. Skjønt, på den annen side er det jo ikke så enkelt å etterleve alle gode ambisjoner, da …

Vi kan gjerne erstatte begrepet NYTTÅRSFORSETT med NYTTÅRSØNSKE. Da fjerner man seg liksom mer fra sin egen navle, og kan kaste blikket utover mot alt det som omgir deg i hverdagen. Som for eksempel at du inderlig ønsker at fugler og smågnagere får nok mat i løpet av vinteren. Eller at vinterveiene blir forsvarlig brøytet og strødd, og at veibelysningen blir tatt hånd om til beste for fotgjengere og andre trafikanter. Ødelagte pærer må erstattes. I likhet med enkelte tillitsvalgte som ikke riktig forstår nødvendigheten av å lytte til innbyggerstemmen fra folkedypet.

Jo da, de aller fleste av våre lokale tillitsvalgte er klar over at de har et kommunikativt forbedringspotensiale, i likhet med de fleste av oss andre. På vegne av den halvøya vi bor på, og som sannsynligvis passerer 20 000 innbyggere i 2020, drister jeg meg til å formidle nyttårsønsket om at 2019 blir det året der innbyggere og folkevalgte virkelig forsøker å innta samme banehalvdel for i fellesskap å forme Nesoddens framtid. Men først må vi jo finne ut av hva de fleste av oss ønsker. Så klart.

Hørte jeg folkeavstemming?

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: