Du er her
Hjem > Kommentar > Skoklefaldstien farlig glatt – En utfordring for de som prøver seg

Skoklefaldstien farlig glatt – En utfordring for de som prøver seg

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Manglende drift av stien som ble anlagt med begrunnelsen trygg skolevei, universell utforming og nærsti for å få flere brukere ut i naturen. Stien ble delvis finansiert av midler fra «aksjon skolevei» som skal sikre trygg adkomst til skolen.

Skoklefaldstien kvelden før skolestart. Tjukk matte med stålis i hele stiens bredde.
Skoklefaldstien kvelden før skolestart. Tjukk matte med stålis i hele stiens bredde.

Uforutsigbar folkehelse og trygghet på skoleveien
Det investeres og anlegges nærstier for å få flere folk ut i naturen. Det er bra. Et av kriteriene som bør oppfylles for daglig bruk er forutsigbarhet. Nesoddposten forutsetter at det er politikernes intensjon.

Tjukk matte med stålis i hele stiens bredde

Skoklefaldstien ble anlagt med midler fra «aksjon skolevei» som skal sikre trygg adkomst til skole og barnehage. Ytterligere hensikt var å få flere til å bruke naturen i nærmiljøet som et ledd i å bedre folkehelsa.

Inntil siste snøfall var Skoklefaldstien ubrukelig for de fleste og en utfordring for de som prøver seg. Stien var dekket av en blå ismatte på en strekning på flere hundre meter. Stien har også vært delvis uten belysning i vinterhalvåret.

Arbeidet med gjennomføring og anlegg er delegert fra politikerne til administrasjonen.

Oppskrytt sti og uforutsigbar politikk
Politikere og innbyggere skryter av Skoklefaldstien. Uavhengig av kritikkverdig planleggingsprosess og at Fylkesmannen har kjent anleggsvedtaket ugyldig, har det blitt en fin sti som mange innbyggere bruker jevnlig. Overraskende er derfor den farlige befatningen stien befant seg i inntil siste snøfall.

Ved lesning av budsjett er drift av stier, snarveier og kyststi ikke mulig å finne spesifisert.

Det virker som det er mangler i sammenhengen mellom politikernes intensjoner for Skoklefaldstien og oppfølging i budsjett- og ansatteressurser.

Ved lesning av budsjett er drift av stier, snarveier og kyststi ikke mulig å finne spesifisert. Nesoddposten spør seg om sammenhengen mangler også når det gjelder flere slike tiltak.

Nesoddposten har spurt ordfører Truls Wickholm:

  • Hvilke midler er satt av til drift av nærstier i 2019?
  • Samsvarer politikernes intensjon om daglig drift av stier med midler og personressurser som er satt av til drift og vedlikehold?
  • Hva er grunnen til at stien er ubrukelig nå?

Wickholm har ikke besvart e-post eller telefon.

 

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: