Du er her
Hjem > Aktuelt > Ut å reise? Registrer deg

Ut å reise? Registrer deg

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Friheten til å reise blir utfordret av krig, terror og økende hyppighet av naturkatastrofer. Ikke bare når du oppsøker konfliktområder, men også når du reiser til trygge steder.

Utenriksdepartementet spiller en helt avgjørende rolle når norske borgere havner i vanskelige situasjoner i utlandet. En viktig forutsetning for at UD kan bistå, er at de vet hvor du er. På reiseregistrering.no kan du fortelle dem det.

UD lanserte i juni en ny og forbedret løsning, men oppfordringen fra UD er den samme: Registrer deg uansett hvor drar.

Økt trygghet
UDs oppfordring er klar: ”Vi anbefaler alle reisende og fastboende nordmenn i utlandet om å registrere seg. Vurder alltid reisemål, reisens lengde og formål.” Legg merke til at UD ikke skiller mellom trygge og utrygge områder.

Nå er ikke hensikten med denne tjenesten å skremme vannet av folk, men utelukkende en forholdsregel som er smart å ta i tilfelle noe alvorlig skulle hende der du oppholder deg. Da vil UD umiddelbart varsle deg om hendelsen og gi deg råd om hvordan du skal oppholde deg.Du gir UD en flying start med sin krisehåndtering, og dine pårørende har mulighet til å få opplysninger om deg og din situasjon, selv om du ikke kan nås via tradisjonelle kanaler.

Forhåndssjekk
Utenriksdepartementet gir også offisielle reiseråd når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region. Du kan sjekke hva som gjelder for destinasjonen du ønsker å reise til ved å gå inn på UDs nettsider. UD administrerer og Facebook-siden Reiseklar med UD, der du får oppdaterte reiseråd og annen reiserelatert informasjon.

Sikker tjeneste
Denne tjenesten er veletablert og eid av norsk UD. Det er ikke en skytjeneste, men et driftssystem med servere i Norge, og som driftes og kontrolleres her. Informasjonen som lagres om deg blir derfor håndtert i henhold til norske lover og regler. I en krisesituasjon vil UD hente ut informasjon og bruke den i sitt krisestøtteverktøy. Du må samtykke til dette ved registrering. Opplysningene om deg slettes 30 dager etter reisens slutt.

Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: