Du er her
Hjem > Aktuelt > Tydelig signal om kjønnsroller

Tydelig signal om kjønnsroller

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

I forrige uke handlet Fokus om boligpriser på Nesodden, før og nå. Denne uka har vi funnet noen godbiter om Signalens fortid, og en artikkel om tradisjonelle

kjønnsroller
Det dukker stadig opp interessant lokal informasjon fra noen tiår tilbake. Fellesvellets Avis er stadig vår kilde til historiske tilbakeblikk.

Som det fremgår av artikkelen ”Endelig!” hadde kommunen et svare strev med å finne kjøper til den 300 kvadratmeter store bebyggelsen som rådde grunnen på Signalen i 1959. Bygningsmassen skulle selges som et rivningsobjekt, med rivefrist St. Hans 1960. Når man registrerer hva som skjer – eller ikke skjer – på området i våre dager, kan man kanskje reflektere over om det ikke hadde vært like greit å droppe hele rivningssalget for 60 år siden …

 

«Hver 3. husmor er uvitende om Forbrukerrådet!»
I denne artikkelen er mannsdominansen totalt fraværende – hvilket vi vet at den vanligvis ikke var for 60 år siden. Artikkelen oser av mors tradisjonelle forpliktelser og et ufravikelig kjønnsrollemønster. Forbrukerrådets oppmerksomhet har i våre dager utvilsomt beveget seg inn i et mer kjønnsnøytralt landskap. Noe har jo endret seg i løpet av 60 år.

Nå venter vi bare på at Nesoddenbeboere av begge kjønn får anledning til å innta en halvliter på Signalen når sommerbølgene om noen måneder atter klukker mot strandsteinene. Og ikke kommer det til å sjokkere oss om det skulle befinne seg kokkelerende mannspersoner på kjøkkenet heller!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: