Du er her
Hjem > Bøker > Nesoddhistorie fra et kunstperspektiv – Verdifull bok om kulturkommunen

Nesoddhistorie fra et kunstperspektiv – Verdifull bok om kulturkommunen

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Lokal kunst- og kulturhistorie på annen måte

Boka «Kunstnerkommunen. Skisser fra Nesodden» inneholder et bredt historisk overblikk over lokal kunst- og kunstnerhistorie fra Nesodden de siste hundre år. 68 kunstnere er portrettert og avslutningsvis får leseren en innføring i dagens kunst og kultur-liv på Nesodden. Boka er en uvurderlig innføring i kunst- kulturmiljøet fra 1900 til nå.

Kunstnerkommunen. Skisser fra Nesodden Kathrine Geard
Ford forlag 2018
Lokal kulturhistorie / Biografi.

Kathrine Geard har i en årrekke samlet inn informasjon om miljøet som har gjort Nesodden til det i vi i dag kaller «Kunstnerkommunen». Materialet utviklet seg etterhvert til å bli bok. En bok som framstår som verdifull for alle som er glade i Nesodden og for de som vil vite mer.

Her er beskrevet et bredt spekter av kunst- og kulturuttrykk, alt fra bildende kunst, musikk og teater til kunsthåndverksproduksjon som gir et godt overblikk og innføring i mangfoldet. I tillegg er organisasjonshistorien viet god plass og den, sammen med oversikten over dagens situasjon, gjør boka ekstra spennende og aktuell.

Lokalhistorisk oppslagsverk

Et personregister over kunstnere og andre aktører gjør boka svært verdifull som oppslagsverk og kunnskapskilde.

Flere personer er inteervjuet og deres stemme gir boka mer dybde og bidrar til en bedre forståelse av vilkårene for kunst og kulturutøvelse på Nesodden.

Skal kommunen være en «råvareeksportør» (sitat A Haddeland) eller finnes det muligheter for kunst- og kulturarenaer på Nesodden slik at vi kan importere publikum istedet for å eksportere artister er spørsmål som stilles og belyses.

Forfatteren Kathrine Geard er nesodding med mange års journalisterfaring. Geard har bakgrunn både fra dagspresse og fagpresse. Dette er hennes tredje bok. I Kunstnerkommunen. Skisser fra Nesodden er hun ansvarlig både som fotograf og forfatter. Hun har en lett penn og hun har på fint vis unngått  stammespråket som kan være vanskelig for utenforstående.

Noe savnes i boka. Det at ikke alle bilder har tittel, alle organisasjoner er ikke med.

I det store og det hele er oppsummeringen allikevel at dette er en perle av en bok. Både historisk og aktuell med underholdende og interessant kunnskap. Et bare må ha den for nesoddinger.

Boka kan kjøpes her:

www.fordforlag.no

www.kathrinegeard.com


Toppbilde Spro, Nesodden, Akershus av Vlash publisert under Non Commercial Licens

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: