Du er her
Hjem > Aktuelt > Vi savner navet i kulturhjulet

Vi savner navet i kulturhjulet

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Så flott at vi har fått en rådmann/kvinne, som ser verdien av å kommunisere direkte med befolkningen!

Sist tirsdag inviterte hun til åpent møte i biblioteket for å gjennomgå Nesoddens investerings– og driftsbudsjetter for 2019 – 2022. At hun overskred sin selvpålagte taletid med 2 minutter, tilgir vi så gjerne, overskygget av det positive initiativet. Når det gjelder selve innholdet og det handlingsrommet som ligger i budsjett-tallene, er vi vel ikke fullt så begeistret. Vi er selvsagt klar over at kommunene i vesentlig grad er prisgitt sentrale myndigheter når det gjelder økonomiske overføringer, og vi registrerte at Nesodden har fått en ekstra påplussing på grunn av en betydelig befolkningsvekst.

Og nettopp i lys av denne erkjennelsen finner vi det beklagelig at handlingsrommet for investeringer til en voksende befolkning er så begrenset. Kultursektoren er for eksempel kun tilgodesett med en svært beskjeden økning på sitt i utgangspunktet superslanke budsjett. Hva med prosjekteringsmidler til et kommende kulturhus i kulturkommunen? Tomta er jo øremerket og ligger gryteklar ved siden av Tangenten, så vidt vi har forstått.

Operaens scene 2 med målsetting – Foto: Erik Berg

At politiske festtaler ofte soler seg i glansen av urealiserte ambisjoner, kjenner man jo til. Heller ikke vår vakre halvøy har unngått å gå i denne fella. I beskrivelsen av kulturvirksomheten kan man lese følgende: «Vi synliggjør at vi er Norges største kulturkommune.» Synliggjør på hvilken måte? Gjennom et slitent vanntårn som kunstgalleri, eller et samfunnshus fra 60-tallet til teatervirksomhet?

Nei folkens, nå er det på tide at noen med makt og myndighet tar et nødvendig initiativ! Når begynner planleggingen av et framtidig kulturhus? Det finnes mange i vårt eget lokalmiljø med faglig kompetanse, som sikkert vil kunne bidra i en slik prosess!

Avslutningsvis skal vår nye rådkvinne også ha ros for sin tydelige formidling, ikke minst gjennom en forbilledlig diksjon! Det er så alt for mange offentlige formidlere som ikke har forstått at det er forskjell på å snakke til seg selv, og til en forsamling.

Fotoene i denne artikkelen er fra Operaens Scene 2 – en storstue vi gjerne skulle tauet noen kilometer sydover i nattens mulm og mørke, med den hensikt å plante den lydløst og uanmeldt på tomta ved siden av Tangenten. Stor scene med plass til alle korpsene på Nesodden, og vel så det. Fleksibel konfigurering av stolsystemet i publikumsområdet, og inntil 430 tilskuerplasser. Perfekt størrelse for et Nesodden i vekst! At man også kunne vigsle storstua til geistlige handlinger er jo kanskje en tanke ettersom ønsket om et større geistlig bygg er meldt.

Lukk øynene – det er lov å drømme. Og som vi vet – drømmer er både gratis, og ikke minst – grenseløse!

For de som ønsker en budsjettmessig oppvåkning, anbefaler vi kommunens hjemmeside om kommunestyrets vedtatte budsjetter.

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: