Du er her
Hjem > Aktuelt > Hva skjer med kantina på Nesoddtunet?

Hva skjer med kantina på Nesoddtunet?

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Nå er det sendt ut en spørreundersøkelse til pårørende og beboere på Nesoddtunet i forhold til behov og ønsker om kantinedrift.

Nesoddtunets Venner og «Kafeentusiastene» er ikke blitt spurt, og jeg lurer veldig på hvor mange av beboerne som kan svare på en spørreundersøkelse (Questback) på egenhånd?

Vi er jo ikke reelle brukere av tjenestene på Tunet, men vi er mange som bruker kantinen regelmessig, konserter og andre arrangement.

Jeg mener vi og burde være med i diskusjonen om videre drift, bli med i dialog, komme med innspill, etc.

Det ble bevilget et lite beløp til midlertidig drift før jul. Mange flotte elever serverte kaffe, vafler og kaker en uke før jul. Nesoddtunets venner og flere frivillige stilte opp 5 helgedager før jul med nystekte vafler og kaffe. Tilskuddet fra kommunen, skulle fordeles på elever og Nesoddtunets Venner, ble det sagt.

Dette er gått i glemmeboken.

Det er ikke det at vi skulle tjene på dette, men det var for å skape litt hygge og trivsel før jul i en lukket kantine. Dette ble et «hurtigtilbud» og derfor ikke så godt besøkt. Hjalp Nesoddtunet oss for å få markedsført dette? Nei. I ettertid har det kommet oss fra øre fra høyeste hold at dette ikke var noen suksess, men det hadde vi ikke regnet med heller. Trist likevel, at ikke frivilligheten kan prises fremfor å slaktes.

Kommunestyret bevilget under budsjettbehandlingen i desember kr 200.000,- til midlertidig drift av kantinen basert på frivillighet. Men først måtte de ut med en spørreundersøkelse, eller på godt norsk «trekke ut tiden» tiltak. Hva og når det evt kommer noe ut av dette, er uvisst.

Hva er vi egentlig verdt for kommunen og Nesoddtunet? Hvem skal sørge for miljøet og skape trivsel og hygge for beboere og pårørende hvis ikke vi stiller opp? Er vi bare en sovepute?

Wenche Størseth Nesoddtunets Venner

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: