Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesoddmarka – Kjernekara kjører skispor til himmelen

Nesoddmarka – Kjernekara kjører skispor til himmelen

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Frister det å prøve skiene, men du vet ikke helt hvordan du skal begyne? Frykt ikke, Gunnar Boysens brede spor fører til himmelen. Og det er himmelsk hele veien, som i helga, fra Myklerud til Flaskebekk.

Ski har blitt lett tilgjengelig
Over hele Nesoddlandet går løypenettet på kryss og tvers. Løypene prepareres så fort de er slitt eller det har snødd.

Kart over løyper og status for prepping finner du på Skiforeningens app hvor de kan laste ned kart. Appen er godt tilpasset telefon og enkel i bruk. Samtidig kan du finne ut hvor du befinner deg hvis du følger sporet og passerer nye steder. Klikk deg inn på Nesoddmarka.

https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/nesoddmarka

Er skismøring et problem? Bruk samme app og du får opp smøretips etter dagens føre og løypas status. Så sjøl om det regner fredag kan du sjekke om løypene er gode nok til helgen.

Det er jo himmelsk: Skitur på en-to-tre.

Løyper er fagarbeid
Men det kommer ikke gratis: Geir Efjestad, leder i FDV Eiendom og Friluftsliv forteller at dette er fagarbeid. Kommunen har ei løypemaskin og en scooter. Gunnar Boysen, som kjører den tre meter brede løypemaskina «- er ekspert på å tilpasse løypeforhold til farta langrennsløperne har i kurver og ellers,» sier Efjestad.

Scooteren er en meter bred og utsyrt med kumatte, og når sporet kjøres tur-retur, blir resultatet bra på de trangere stedene også. Scooteren betjenes av Anders Kjensli.

Ovenfor Fundingrud brytes stillheten bare av at snøen drysser fra trærne.

Duoen Boysen – Kjensli omtales av sin sjef som «De Kjernekara», og etter flere turer i Nesoddmarka nylig kan Nesoddpostens skigåer underskrive på sannheten i Efjestads betegnelse på fagfolka. Løypene er meget bra. Nærmere himmelen er det vanskelig å komme.

Til himmels også i Brattbakken
Boysen og Kjensli er også kontaktene inn mot Brattbakken.

Brattbakken har åpnet for vinteren og er åpent tirsdag til fredag: 17 – 21. / llørdag og søndag: 12 – 17.

Nesodden er en av de få kommunene som driver alpinanlegg sammen med frivilligheten forteller Efjestad.

I dette har nesoddingene et unikt tilbud i nærmiljøet og til lav pris. Brattbakken-Nesodden Alpinsenter tar NOK 120,- for heiskort/dagskort og NOK 1200,- for sesongkort. I Oslo-området ellers er prisene på private anlegg minst NOK 500 pr dag.

«Deilig eksempel på dugnadsarbeid»

Efjestad er begeistret og imponert over de frivilliges innsats. «Det er det deiligste eksempel på dugnadsarbeid. Alt utstyr er kommunalt og ansvaret ligger hos kommunen for utstyr og tilsyn, mens alt arbeidet gjøres av frivillige. Det er et eventyr at vi kan få det til!»

Stor takk til Boysen og Kjensli som er kontaktene og koordinerer det kommunale arbeidet.

Brattbakken

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: