Du er her
Hjem > Aktuelt > Tangen sentrum – utvikling mot en steinørken?

Tangen sentrum – utvikling mot en steinørken?

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

De siste trærne i sentrum på Tangen kan ryke nå. Er strategien om knutepunkt-utbygging gått for langt? Det spør naboene til sentrumsområde seg om.

Esso-tomta er i ferd med å bli bebygd med ruvende bygninger på fem etasjer, kloss inntil Tangensenteret. Ikke engang en gangsti mellom ny og gammel bebyggelse blir beholt som mellomrom.

Hva markedsprisen dengang var, vet ingen, for tomtesalget ble undratt offentlighet. Uvisst av hvilken grunn.

Parkeringsplassen over gata, på sørsiden av Tangenten skal også bebygges, er planen. Antagelig planlegges det fem eller flere etasjer her også.

Plantegning.

Det finnes også langtkommende planer om å snauhogge skogholtet med gangstien mellom Tangenten og husene i Blomsterveien.

Et søk på Nesodden kommunes hjemmesider etter områdeplan for dette området gir ingen resultater.

Der vil tomteeier Kjetil Johansen bygge  med 30 % høyere utnyttelse av tomta og en femte toppetasje, i motstrid med gjeldende reguleringsplan. Det er i det private reguleringsforslaget fra Wir arkitekter disse planene kommer fram. Nesodden kommune solgte disse tomtene (det er to, B1 og B2) til Johansen i 2012 for 9,5 millioner kroner. Det høres billig ut? Hva markedsprisen dengang var, vet ingen, for tomtesalget ble undratt offentlighet. Uvisst av hvilken grunn.

Naboene vil gjerne at disse tomtene skal bygges i henhold til gjeldene reguleringsplan, og laget følgende opprop som til nå har 156 underskrifter. Lenke til oppropet.

Et søk på Nesodden kommunes hjemmesider etter områdeplan for dette området gir ingen resultater.

Ruth Lothe

Skogen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: