Du er her
Hjem > Kommentar > Nesoddposten er for alle: Ordfører feilinformerer om innbyggernes åpne talerør

Nesoddposten er for alle: Ordfører feilinformerer om innbyggernes åpne talerør

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Ordfører bruker Kommunestyrets talestol på negativ omtaleav Nesoddposten (NP)

Nesoddposten (NP) er en avis for, av og om innbyggerne på Nesodden og skal være et bredt, åpent og deltakende talerør for befolkningen. NP er ansvarlig for egne artikler. Alle, befolkningen, alle ansatte og politikere i kommunen kan skrive i nettavisen om saker de er opptatt av. ikke-redaksjonelle skribent har et eget ansvar for det de skriver. Nesoddposten redigeres etter redaktørplakaten.

Har Ordfører vanskeligheter med et bredt, åpent og deltakende talerør?
Ordfører sa i kommunestyret i januar at han mener at NP ikke er ansvarlige for det som skrives i herværende nettavis og at det derfor er vanskelig å forholde seg til NP.

I kommunestyret 30.januar 2019 under punktet spørsmål om Signalen sier Ordfører, (sitat):

«- …det er vanskelig å forholde seg til Nesoddposten all den tid den ikke er tilknyttet redaktørplakaten og ikke må stå til ansvar for det de skriver der.»

Mener Ordfører at det er vanskelig å forholde seg til andre meninger eller mener Ordfører noe annet? Ordfører har hatt rikelig anledning til å besvare NPs spørsmål men valgt å være taus. Det er beklagelig. Det er imidlertid Ordførers ansvar å rydde opp i egne vanskeligheter, også de som Ordfører måtte kunne ha med NP.

Ordfører feilinformerer
I kommunestyret 30.januar 2019 under punktet spørsmål om Signalen sier Ordfører, (sitat):

«- …det er vanskelig å forholde seg til Nesoddposten all den tid den ikke er tilknyttet redaktørplakaten og ikke må stå til ansvar for det de skriver der.»

Ordfører har valgt å ikke besvare NP s spørsmål om saken hvor vi har bedt om begrunnelse og dokumentasjon av påstandene.

At Ordfører velger å bruke kommunestyrets talerstol til å feilinformasjon om media er kan vanskelig tolkes som annet enn et forsøk på å begrense ytringsfriheten og den frie presse. Ordføreren er en offentlig person og en framtredende person for kommunen. Som sådan påligger det ordførere å være varsomme med feilinformasjon eller politiske agendaer fra talerstolen i kommunestyrene. Befolkningen skal kunne ha tillit til at det som sies har en høy grad av sannhet og etterrettelighet.

Manglende kunnskap
Ordfører utviser med sin uttalelse manglende kunnskap om media og forhold til Redaktørplakaten og Pressens Faglige Utvalg (PFU). Media blir ikke tilknyttet Redaktørplakaten men følger den.
Redaktørplakaten er et sett etiske regler og media arbeider etter disse retningslinjene, også Nesoddposten.


Lenke til PFU redaktørplakaten

PFU og Nesoddposten

NP har ved en anledning i 2016 blitt innklaget inn for PFU av en politiker på Nesodden. NP fikk medhold i saken.

NP mottok i 2018 støtte fra Fritt Ord. NP er til for å brukes av alle.

Nesoddposten: Om oss

Sist endret 21.02.19

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

2 thoughts on “Nesoddposten er for alle: Ordfører feilinformerer om innbyggernes åpne talerør

  1. Nesodden kommune har som visjon: «Sammen skaper vi det gode livet!» Dette framstår i sterk kontrast til kommunens praksis der innspill fra innbyggere møtes med taushet eller negative tilbakemeldinger. Ordførerens utsagn om Nesoddposten føyer seg inn i dette mønsteret. Kanskje på tide å revidere visjonen, f.eks.: «Nesodden kommune gjør som den vil uansett innbyggernes meninger og ønsker.»

  2. Det er ordfører Wickholm som har rett. Nesoddposten er verken med i Norges Presseforbund eller en utgiverorganisasjon. Nesoddposten kan ikke klages inn for PFU. De reglene ble strammet inn gjeldende fra 16. mars 2018. Denne kommentaren må derfor dementeres.
    Nesoddposten må derfor fjerne opplysningen om at de redigeres etter redaktørplakaten og kan klages inn for PFU.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: