Du er her
Hjem > Fokus > Veien blir til mens du går deg vill

Veien blir til mens du går deg vill

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Vi har opp gjennom årene skrevet en god del om frivillighet i denne spalten. Denne positive kraften som bærer viktige samfunnsoppgaver, men som dessverre er avhengig av at ildsjelene ikke mister sitt engasjement. Det er en kjennsgjerning at Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder frivillighet og dugnadsånd. Nesodden er intet unntak.

Samspill Foto: Privat  –  Foto øverst i artikkelen: Einar Storsul

I mange situasjoner er det liten tvil om at denne folkelige idealismen kan fungere som en avlaster for offentlige forpliktelser. Direkte eller indirekte. Ikke minst gjelder dette virksomhet rettet mot barn og unge.

Som vi vet er det langt mellom fabrikkene på Nesodden. Vår industrielle infrastruktur er beskjeden, i motsetning til den kreative. Defor er det morsomt å kunne registrere at det for noen få år tilbake ble etablert en helt ny fabrikk på Nesodden; ikke tuftet på en grunnmur av betong, men på frivillighet og idealisme.

«Med et ønske om å skape et levende teatermiljø på Nesodden, ble Nesodden Teaterfabrikk startet høsten 2014.»

Ordene kommer fra fabrikkeier og ildsjel Margrete Bratberg, som i løpet av imponerende kort tid har klart å bygge opp en mangfoldig teatervirksomhet fra 30 til nesten 300 medlemmer – de aller fleste blant våre unge innbyggere!

«Nesodden Teaterfabrikk søker å finne nye tematiske vinklinger og å presentere gode forbilder for barn og unge – en god arena for kreativitet og utfoldelse. Virksomheten dreier seg om mer enn iscenesettelse. Den handler også om samhandling, fellesskap og konfliktløsning.»

Nesodden kommune burde virkelig holde et våkent og støttende øye til en virksomhet med en slik agenda. Det er lett for de unge å gå seg vill i vår tid. Helt tilfeldig er vel heller ikke tittelen på fabrikkens siste produksjon, som nettopp hadde premiere i Samfunnshuset: ALICE – VEIEN BLIR TIL MENS DU GÅR DEG VILL!

Avslutningsvis formidler vi så gjerne et fromt ønske fra en entusiastisk, meningsfull, men dessverre husløs virksomhet. Teaterfabrikken trenger sårt en fysisk base for sine aktiviteter. Så, kjære sambygdinger, skulle det være noen av dere som kjenner til et lokale som kan benyttes som base og øvingslokale, så nøl ikke med å ta kontakt. Fokus formidler gjerne videre!

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: