Du er her
Hjem > Fokus > Naturvett og aldrende pappabåter

Naturvett og aldrende pappabåter

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør for Foreningsnytt

Allerede for 52 år siden fantes det forutseende lærere som oppfordret sine elever til naturvett, deriblant adjunkt Isak Greve ved Nesoddtangen Ungdomsskole.I følge vedlagte artikkel var den unge responsen upåklagelig.

At dagens unge, 2 generasjoner senere, også har et betydelig engasjement i forhold til naturen, vet vi. Skjønt, vi antar vel at det globale perspektivet nok var mer fraværende for 52 år siden, enn hva tilfellet er i 2019.

Vi leser også at Sunnaas Sykehjem i 1967 har planer om å utvide sitt bruksareal med 3000 m2. Det står også å lese at Nesodden Ungdomskorps hadde underholdt på samme sted under 17. mai feiringen. At personer med nedsatt førlighet var til stede under festlighetene var vel nokså naturlig. Likeledes at til og med folk i rullestol fikk delta.(!)

I Foreningsnytt er det rykket inn en takkeannonse rettet til daværende sokneprest Smith, som hadde vært så elskverdig å innrette sine konfirmant-forberedelser på en slik måte at de unge samtidig også fikk anledning til å delta i danseundervisning!

Av mer nekrologisk art er nok meldingen om at to av de gamle pappa-båtene ”Ursvik” og ”Nesodden” var degradert til henholdsvis fangeskip i Hellas og senkeobjekt i forbindelse med et filmopptak i en fjord på Vestlandet.

Akk ja, sånn kan det gå!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: