Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden fikk 45 millioner i overskudd i 2018 – de skal gå til investeringer i skole, omsorg og idrett

Nesodden fikk 45 millioner i overskudd i 2018 – de skal gå til investeringer i skole, omsorg og idrett

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Det ligger en gladmelding på kommunens hjemmesider: Kommunenes netto driftsresultat for 2018 ble på hele 44,7 millioner kroner. Det er nesten en dobling av resultatet i 2017. Hovedårsaken er økte skatteinntekter på 20 millioner kroner.

Rådmann Wenche Folberg sier:

– Resultatet skyldes god og målrettet økonomistyring, samtidig som kommunen har hatt en positiv utvikling i skatteinntekter og rammetilskudd fra staten.

Hun mener også at tett samhandling med ansatte, tillitsvalgte og politikere har vært viktig for å oppnå det gode resultatet.

Uventet stort overskudd
Det var budsjettert med et overskudd på seks millioner. Før jul ble det anslått at overskudd ble på 10-13 millioner. Det vil si et null-resultat siden budsjettet er på totalt 1,3 milliarder.

Men anslagene var ikke riktige.

– Et resultat på 3,2 prosent er svært gledelig, sier ordfører Truls Wickholm. Han mener det skyldes god økonomistyring fra administrasjonen.

Kommunens virksomhetsområder går i pluss med til sammen fire millioner kroner.

Går til investeringer
Ordføreren har klare planer for hvordan overskuddet skal brukes:

– Resultatet er særlig gledelig fordi det er dette som gir oss muskler til å ta helt nødvendige investeringer i skole, eldreomsorg, og idrettsanlegg.

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: