Du er her
Hjem > Aktuelt > Politikerne vil bygge næringslokaler på Nesoddtangen brygge

Politikerne vil bygge næringslokaler på Nesoddtangen brygge

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Formannskapet vil bygge på Nesoddtangen brygge og ber om en arkitektkonkurranse for nye næringslokaler i to etasjer på et lokk over parkeringsplassen og gamlebrygga. Målet er å skape leieinntekter fra konferanselokaler og kontorer.

I følge Amta vil varaordfører Erik Adland og ordfører Truls Wickholm bygge lokk over parkeringsplassen på «Nesoddens indrefilet». Formannskapet diskuterte forslaget og vedtok å be administrasjonen om å lage en sak med forslag til arkitektkonkurranse for området.

Er det på’an igjen?
Mange husker nok den opprivende debatten i 2002. Da ble det foreslått å bygge både boliger og næringslokaler på Tangenbrygga. Det skapte stort engasjement og en voldsom debatt før det endte i en folkeavstemning i 2003. Saken skapte stor politisk splid.

Et par år senere dukket investoren Arthur Buchardt opp med et utbyggingsforslag. Men politikerne orket ikke en ny opprivende runde, og forslaget ble trukket.

Like etter kom forslaget fra Ketil Johansen om konferansehotell, leiligheter og bad. Men heller ikke det forslaget fikk tilslutning.

Men nå, – etter tretten års hvile, tar politikerne opp saken igjen.

Næringsutvikling og bastue
Det er ikke en politisk omkamp som skal utkjempes.

– Sist lanserte vi boligbygging ved brygga, men nå er det snakk om næringsutvikling, sier Erik Adland til Amta. Vi må kunne utnytte området på en bedre måte, mener han.

Han lanserer også et forslag om en badstue på samme måte som de nye badstuene på bryggene i byen.

Ønsker kreative forslag
Varaordfører Truls Wickholm følger opp og forteller at han har fremmet forslaget sammen med Erik Adland.

– Vi ønsker ikke å fjerne parkeringsplassene, men vi trenger inntekter, sier han til Amta. – Nå må vi slippe til kreative krefter.

Formannskapet ber administrasjonen komme med forslag til en arkitektkonkurranse der vinneren får 50.000 og andreplassen 20.000 kroner i premie. Forslaget innebærer at det skal bygges lokk over parkeringsplassen, men at det ikke skal bygges flere plasser. Oppe på lokket ønsker de konferanselokaler og kontorer.

Formannskapet vedtok forslaget mot SVs stemme.

Foto Bjarne Nordbeck

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

One thought on “Politikerne vil bygge næringslokaler på Nesoddtangen brygge

  1. Det dere mangler i dette innslaget er at forslaget fra Adland og
    Wickholm kom som muntlig melding til Formanskapet, utenfor sakskartet og uten informasjon utover det herrene sa. Og at det ble bestemt at forslaget ikke skulle videre til kommunestyret før videre planlegging. Altså et skritt videre i det dere i Nesoddposten har vært gode til å ta opp, nemlig at deler av Nesoddens befolkning er lei av å ikke bli hørt, lei av å ikke får være med på å skape det » det gode liv». SV stemte mot fordi vi har erfart at Adland stoler litt for mye på sin egne , og at de andre politikkerne har lett for å bli med på hans overvurdering av egen oversikt. Det har ført til at mye blir stående som uavklart i år etter år når det gjelder utbygginger ( f.eks. i Bommansvik hvor kommunstyret gang på gang støtter Adland mot Fylkes innsigelser), og at kommunen kaster bort penger som når det ble bestemt at omsorgsboligene som endte på Fjellstrand skulle bygges i som offentlig privat samarbeid

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: