Du er her
Hjem > Kommentar > EU-forslag vil forby installasjon av fri programvare på mobilen din

EU-forslag vil forby installasjon av fri programvare på mobilen din

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

EU har fremmet et forslag som vil regulere hvilke programmer som kan installeres på WiFi-rutere, smarttelefoner og bærbare PC-er. Bare original programvare vil bli tillatt.

I EUs radioutstyrsdirektiv (2014/53 / EU) finnes det en svært uheldig artikkel som vil forårsake mange problemer hvis det blir gjennomført. Artikkel 3 nr. 3 Essential requirements punkt (i) krever at maskinvareprodusenter av de fleste enheter som sender og mottar radiosignaler (mobiltelefoner, pc, laptop og ruter) skal implementere en sperre som ikke tillater installering av programvare som ikke er sertifisert av produsenten eller EU. Australia innførte en lignende lov i fjor.

Det betyr at det å installere et alternativt operativsystem på en router, mobiltelefon eller annen radio-kompatibel enhet vil bli forbudt. Derved mister man friheten til å disponere sitt eget utstyr.

Forslaget var til avstemning 4. mars, men utfallet er på nåværende tidspunkt ikke offentliggjort.

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: