Du er her
Hjem > Fokus > Utdatert 55-åring?

Utdatert 55-åring?

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Den 26. september 1964 var det stor ståhei på Nesodden i og med at man kunne innvie et nybygd samfunnshus – et hus som fremdeles troner i Kongleveien med sin typiske 60-talls arkitektur.

Etter ønske fra daværende ordfører skulle åpningsprogrammet i vesentlig grad bæres av lokale krefter, noe deltakerlisten bærer preg av – Nesodden Amatørorkester, Jaer Sangkor, Nesodden Kirkekor, Gjøfjell Kirkekor og Nordre Nesodden Sangkor. Som åpningsnummer slo man virkelig på den nasjonale stortromma: Landkjenning av Bjørnstjerne Bjørnson og Edvard Grieg «Og det var Olav Tryggvason».

Som faksimilen fra 1956 viser var det faktisk Nesodden Folkeopplysningsråd / Foreningsnytt, som var initiativtaker til reising av dette lokale Folkets Hus. Åtte år skulle det ta før huset var ferdig. At Samfunnshuset har hatt stor betydning for utviklingen av Nesodden er det ingen tvil om. Hvorvidt huset kommer til å få samme betydning for utviklingen i de kommende 55 år, er vel heller tvilsomt.

Mye har skjedd på kommunikasjonsfronten som har endret samfunnet dramatisk i løpet av disse årene. Data har vi fått – for ikke å snakke om nytt, flott bibliotek! Kanskje får vi eget kulturhus også? Så står det da der fremdeles i Kongleveien, dette fordums samlingssted og stirrer spørrende inn i framtiden med sitt utdaterte titteskaps-sceneøye:

Kommer ikke Olav Tryggvason?

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: