Du er her
Hjem > Kommentar > Grønn omstilling – vi kommer alle sammen til å merke den

Grønn omstilling – vi kommer alle sammen til å merke den

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Debatten om klimaforandringer er fremdels banal. Kritikken mot våre politikere er at de ikke har forstått alvoret. De løsningene som er foreslått av Stortinget bærer stort sett preg av lappverksløsninger. De har ikke noe helhetlig fremtidsperspektiv som peker frem mot et reelt bærekraftig samfunn.

Vi må forstå, at den planeten som er vårt hjem, langsomt holder på å dø.

Det er ingen vei utenom. Vi kommer alle sammen til å merke konsekvensene av den tvingende nødvendige grønne omstillingen som ligger foran oss. Og det blir alle på Stortinget og i kommunene også nødt til å innse.

Det er altfor uambisiøse holdninger i den politiske ledelsen. De forstår ikke hvilke grunnleggende systemiske endringer som må til for å endre retning mot et miljømessig holdbart samfunn. Det er behov for et helt annet alvor i klimadebatten. Vi trenger konkrete tiltak nå.

Skal vi nå 1,5 graders-målet i Paris-avtalen, vil det kreve «hurtige og vidtrekkende omstillinger uten sidestykke av hele samfunnet,» fastslo FNs Klimapanel siste sommer. Det er konklusjoner som denne som gjør at vi må forstå at vi står i en krisesituasjon. Det blir ikke tatt alvorlig nok.

Vi må definere et felles prosjekt. Forbruket må ned, og livskvaliteten opp. Vi må utfordre hvordan vi definerer frihet og rikdom, og sette spørsmålstegn ved hva et lykkelig liv er.

Foto. Pixabay Rawpixel

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: