Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hvor ble markaloven av?

Hvor ble markaloven av?

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Etter kommunevalget i 2015 blei det inngått en samarbeidsavtale mellom Høyre, AP og MDG. MDG framhevet at de her hadde fått igjennom mange viktige miljøkrav. Det viktigste var kanskje:

– Forsterket vern av Nesoddmarka. Etter modell av Oslo, med egne verneområder.

Dette ble konkretisert i kommunestyremøtet i desember 2015 med følgende vedtak fremmet av de samme tre partiene:

Vern av Nesoddmarka
Det skal igangsettes en prosess med sikte på at Nesoddmarka skal bli vernet etter markaloven, i tillegg til de ordinære vernemulighetene som Nesodden kommune råder over gjennom vedtak av ny arealplan. Som en del av Nesoddmarka skal det vurderes egne områder som naturreservat eller tilsvarende, og det er et mål at utredninger, høringer og vedtak skal være avklart slik at søknad til statlig myndighet er sendt i god tid før denne kommunestyreperioden er over. Vi skal invitere Frogn til dialog om mulighetene for at også Frognmarka kan få tilsvarende vern.»

I november 2017 forelå en utredningen fra Asplan-viak som konkluderte med at det ikke forelå noen alvorlige hindringer for å gå videre med dette forslaget.

Så ble det stille
I kommunestyremøtet 23. mai i fjor i forbindelse med behandlingen av kommuneplanen 2018-2042 ble det fremmet forslag fra SV og Rødt om at nesoddmarka skulle vernes i henhold til markaloven! Dette blei nedstemt med stemmene fra Høyre, AP, Frp og V.

Vi har ikke hørt noe ramaskrik fra MDG etter at avtalen om vern av nesoddmarka med dette blei brutt. Kanskje fordi MDG i mellomtiden har gått inn for betydelig boligutbygging, også kalt økolandsby, i marka?

Miljøavtaler med Høyre og Arbeiderpartiet er tydeligvis ikke mye verdt. Skal vi komme videre kreves et annet politisk flertall.

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: