Du er her
Hjem > Aktuelt > Nye skolestreiker fredag 22. mars over hele verden

Nye skolestreiker fredag 22. mars over hele verden

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Skolestreikene fortsetter. Arrangørene tror det blir 15 – 20 000 streikende elever i alle norske fylker på fredag. Elevene bryr seg ikke om at de får bokført fravær for fredagsstreiken sin.

Det er organisasjonen Natur og Ungdom som bidrar til organiseringen av skolestreikene i Norge. Interessen er stor, og det er registrert 40-50 streiker i Norge denne fredagen.

Elevene får ikke godkjent fraværet, men det bryr de seg ikke om.

«For hva er vitsen med en utdanning når politikerne lar jorda gå til helvete? De voksne ødelegger fremtida vår – nå er tida for protest!» står det på facebooksiden som maner ungdommen til å slutte opp om streiken.

Støtte fra Angela Merkel
Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier hun støtter skoleelevene.

– Jeg synes det er et veldig godt initiativ, sa Merkel, uten å referere til det faktum at elevene skulker, rapporterer BBC.

Merkel gir dermed helt andre signaler enn flere myndighetspersoner i skolen i Tyskland. De har både kritisert elevene og truet med å utvise dem fra skolen, skriver nrk.no.

Ikke støtte fra Solberg
Fra den norske statsministeren er ikke støtten like tydelig.

Hun mener skolene heller burde gripe denne muligheten til å diskutere med elevene i samfunnsfag hvordan man skal påvirke politikerne og i naturfag hvordan man skal få ned klimagassutslippene.

– Det er et stort og viktig klimaengasjement blant elevene. Ungdom har forandret verden før, og de kommer til å gjøre det igjen. Jeg vil ikke oppfordre til streik. Men Regjeringen ønsker å møte ungdommer til klimapolitiske toppmøter, sier statsministeren til nrk.no.

Det var den svenske aktivisten Greta Thunberg, 16 år, som I august 2018 sto i spissen for den første skoleaksjonen for klima.

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

One thought on “Nye skolestreiker fredag 22. mars over hele verden

  1. Dette er gledelig. Unge mennesker som protesterer mot å måtte overta en verden som er på full fart utfor stupet.
    Jeg er ikke helt enig med de unge om hva som skal til for å få en bedere verden, men jeg støtter engasjementet. At de protesterer mot dagens gamle politikere som vil være borte før nedturen starter for fullt. Stå på alle unge! Det er deres innsats som gjør en forskjell. Dere har full støtte fra veldig mange politikere og motstand fra en del andre. Husk hvem som er deres motstandere. Nok en gang: Stå På.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: