Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Kommuneplanen – Full fart mot (sove)by

Kommuneplanen – Full fart mot (sove)by

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Kommunestyret vedtok ny kommuneplan med 18 (AP/H/FRP) mot 13(V,Krf, MDG,SV og Rødt) stemmer 27/3. Ingen bremser ble lagt inn. Med noen svært små justeringer gikk forslaget gjennom som det var.

I ord var alle (unntatt FrP som ikke sa noe) tilhenger av forsiktig vekst, bevaring av grøntstruktur og opptatt av allsidig utvikling i kommunen. I virkeligheten åpner den nye planen for massiv utbygging og byutvikling i stor målestokk. Forslag om sosial boligbygging ble i stor grad fjernet/nedstemt.

Planen går nå til megling hos Fylkesmannen da den er i strid med overordnede målsettinger. Unntatt den delen det er strid om (Fagerstrand som vekstpunkt) er planen vedtatt og bindene til nye plan blir behandlet.

Rødt er svært glade for at så mange partier stemte mot planen. Det legger grunnlag for å gjøre om denne planen etter valget. Rødt vil arbeide for å få planen opp til ny behandling så fort som mulig etter valget. Svært mye kan endres hvis AP/H og FrP mister flertallet. Vi vil arbeide for å få enighet om så store omlegginger og innstramminger som mulig blant partiene som stemte mot. Dessverre var det begrenset enighet om tiltak som kunne bremse. Vi vil komme tilbake med utspill for å få gjennomdiskutert dette med sikte på større enighet.

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: