Du er her
Hjem > Kommentar > Signalen – Politisk ledelse er dårlig på kommunikasjon. Ordfører legger ikke fram avtale, finansiering forblir ukjent. Ordfører svarer ikke

Signalen – Politisk ledelse er dårlig på kommunikasjon. Ordfører legger ikke fram avtale, finansiering forblir ukjent. Ordfører svarer ikke

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Engasjement har vist at befolkningen på Nesodden er opptatt av Signalen, hva som skjer og når det åpnes.

Stedet, omtalt som «Indrefileten i Oslofjorden», er høyt skattet av befolkningen som et sted man kan tilbringe tid for avslapning og sosial glede. Hva som skjer med stedet angår befolkningen og flere føler eierskap til stedet i egenskap av å være Nesoddbeboer.

Manglende og dårlig kommunikasjon skaper unødvendig tvil og usikkerhet.

Beklagelig er det derfor at fra befolkningens ståsted har prosessen og kommunikasjonen fra politisk ledelse framstått som lukket, rotete og uforutsigbar.

Det begynte med Ad hoc-komiteen
Ad hoc-komitéen for utvikling av Nesoddtangen gård, Lagveien og Signalen ledet av Ordfører Sandberg og nåværende varaordfører Adland initierte prosessen i møter om morgenen før Tangenten åpnet. På den måten hadde innbyggerne ikke anledning til å overhøre møtene. Møtene ble heller ikke publisert for innbyggerne. Det ble forbedringer etterhvert som Nesoddposten påpekte det ulovlige i ordningen. Alle kommunens møter skal være åpne for publikum ifølge kommuneloven.

Konkurranse for optimister
Konkurransen om leie hadde urimelige finansieringsvilkår. Fem års driftskontrakt og høy investeringskapital varnødvendig. Lokale aktører trakk seg med begrunnelsen at det var ikke mulig å innfri kravene. To optimister undertegnet avtale og de skal heldigvis realisere Signalen sjøbad etter at de har opplevd ekstremt mange utfordringer.

Ordfører svarer ikke
Dette kunne gi et merkelig og useriøst inntrykk av Signalen Sjøbad A/S

Noen utfordringer skyldes at avtalegrunnlaget var feil fra kommunens side som ikke hadde kommunisert tydelig nok begrensninger som fantes på brygga i form av avtaler med drift og kollektivterminal.

Utydelig Ordfører
Nåværende Ordfører har lagt ned ad hoc-komitéen, noe som er en forbedring. Men han kan bli bedre på mommuikasjon. Bakgrunnen for NPs henvendelse til Tjersland (se artikkel i NP i dag) er at Amta 21. mars publiserte artikkel om Signalen sjøbad med Ordfører Truls Wickholm (AP) som ikke er fornøyd med kommunikasjonen med Signalen Sjøbad AS. Oppslaget er egnet til å så tvil om Signalen sjøbad A/S sitt finansieringsgrunnlag fordi Wickholm er «- ikke fornøyd med bankgarantien». Wickholm sa at «Jeg oppfatter det jeg har fått som en bankgaranti, men ……. ikke helt det vi ba om.»

Ordfører svarer ikke
Dette kunne gi et merkelig og useriøst inntrykk av Signalen Sjøbad A/S.

Ordfører Wickholm har blitt forelagt spørsmål om å legge fram bankgarantien, spørsmål om kommunen vet hvem som garanterer finansieringen og spørsmål om å legge fram avtale inngått med Nilsen/Tjersland 19. februar.

Ordfører fikk forelagt spørsmålene mandag og har ikke besvart før NP publiseres torsdag.

Manglende og dårlig kommunikasjon skaper unødvendig tvil og usikkerhet. Mer til tross for enn takket være politisk ledelse er det snarlig åpning på Signalen sjøbad A/S og vi gleder oss.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: