Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden Frivilligsentral må leve med en usikker økonomisk fremtid

Nesodden Frivilligsentral må leve med en usikker økonomisk fremtid

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Over 30 personer møtte opp for å overvære årsmøtet til Nesodden Frivilligsentral på tirsdag. Og flere kom senere til for å få med seg Pelle Sandstraks innholdsrike fremførelse av ”Mr. Tourette og jeg”.

Nesodden Frivilligsentral kan se tilbake på et meget aktivt år. Ved utgangen av 2018 hadde de 24 faste aktiviteter, flere enkeltarrangement og en-til-en-tjenesten. I løpet av året er det registrert over 7.000 timer frivillig innsats, det vil si nær 4 årsverk. I en uke der alle aktivitetene pågår vil det være minimum 45 frivillige involvert. I tillegg kommer de frivillige som bidrar til en-til-en-tjenesten, pluss styremedlemmers innsats. Antall deltakere som benytter seg av Frivilligsentralens tjenester hver uke ligger på mellom 200 og 300 mennesker.

Hjelpesentralen og Møteplass-sentralen
Hjelpesentralen som gir En-til-en-hjelp, dekker mange forespørsler. Det kan være følge, handling, snømåking, hagearbeid, småjobber i huset, turvenn og diverse annet. Frivilligsentralen har samarbeid med elever med valgfag ”Innsats for andre” ved Alværn ungdomsskole, og noen av oppgavene ble utført av elever derfra.

Møteplass-sentralens tilbud er stort og mangfoldig. Frivilligsentralen har i 2018 hatt et jevnt tilsig av frivillige, og det har også blitt etablert nye aktiviteter. De lever helt klart opp til sin visjon ”Frivillighet – et mangfold av glede”. Med alle sine aktiviteter fungerer de som en møteplass og brobygger mellom enkeltmennesker, frivillige lag og organisasjoner og med offentlig sektor.

Økonomi
Fra 1. januar 2017 ble ansvaret for tildeling av midler til frivilligsentralene overført fra stat til kommune. Tildelingsbeløpet til den enkelte kommune er beregnet ut fra antall etablerte frivilligsentraler i den enkelte kommune. Midlene er lagt inn i den enkelte kommunes særskilt tildelte rammetilskuddsmidler. Til sammen 151 millioner kroner til frivilligsentraler vil fordeles særskilt innenfor rammetilskuddet i en overgangsperiode på fire år. Etter det vil det være opp til det enkelte kommunestyre hvor mye frivilligsentralene skal få tildelt årlig.

Nesodden Frivilligsentral har nettopp undertegnet en samarbeidsavtale med Nesodden kommune. Det var dessverre ikke mulig for Frivilligsentralen å få kommunen i denne avtalen til å gi noen form for en årlig, økonomisk forpliktelse, da dette måtte være en sak som hvert år skulle avgjøres av kommunestyre. Så da må de bare stole på at partienes fagre om å styrke frivilligheten, vil sikre at blant annet Nesodden Frivilligsentral vil være i stand til å utføre sine viktige funksjoner i mange, mange år fremover.

Arild Drolsum

One thought on “Nesodden Frivilligsentral må leve med en usikker økonomisk fremtid

  1. Har et par ganger hatt veldig god hjelp fra Frivillighets sentralen på Nesodden etter at jeg ble 80 % ufør etter cellebehandling for 10 år siden. Beklagelig at hjelp til hagearbeid opphørte for 3 år siden da jeg sendte inn forespørsel.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: