Du er her
Hjem > Aktuelt > Extinction Rebellion vurderer nytt lokallag på Nesodden

Extinction Rebellion vurderer nytt lokallag på Nesodden

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Tirsdag før påske var den nye organisasjonen Extinction Rebellion invitert til å holde foredrag på Tangenten i regi av Nesodden Miljøpartiet De Grønne. Interessen var formidabel og foredragsrommet var fylt til randen. Foredragsholdere var de to lederne i organisasjonen, Stein Leikanger og Inger Østenstad. Etter en kort innledning av undertegnede, leder i Nesodden MDG, satt forsamlingen som fjetret i to timer, mens XR la frem alvoret i klima- og miljøutfordringene verden og Norge står overfor. Leikanger mener forskerne underkommuniserer alvoret, for å ikke skremme, og at tallene viser at utviklingen går betydelig raskere enn worst case scenariene.

XR er en internasjonal bevegelse som ønsker å vekke sivilsamfunn og myndigheter, og som er villig til å bruke ikkevoldelig sivil ulydighet for å få frem budskapet.

XR ser på seg selv som en borgerrettighetsbevegelse, mer enn en ny miljøorganisasjon. De mener at myndighetene har sviktet sitt ansvar overfor egne borgere, noe som gjør at sivilsamfunnet nå må kreve en endret kurs. Første store aksjonsuke, både i Oslo og internasjonalt vil være nå i påske.

Vi i Nesodden MDG ønsker den nye organisasjonen velkommen, selv om de av naturlige grunner vil ha til dels noe annet fokus og arbeidsmåte enn oss. Det er heller ikke sikkert vi vil være enige i alt denne organisasjonen står for. Uansett må debatten nå flyttes. Utviklingen går for sakte. Skal vi sikre trygghet og velferd også i årene fremover må klima- og miljøspørsmålene løftes til sentrum av debatten, og vårt overforbruk må utfordres.

Øyvind Solum, Nesodden Miljøpartiet De Grønne

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: