Du er her
Hjem > Fokus > De svakestes rettigheter

De svakestes rettigheter

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

FNs Erklæring om barnets rettigheter har nådd godt, voksen alder. I år er det 60 år siden den tilkom i 1959, og 40 år siden den ble ytterligere fokusert gjennom det såkalte Barneåret i 1979.

At selv internasjonale konvensjoner ikke overholdes, finnes det dessverre talløse eksempler på. Ikke minst når det gjelder de mest vergeløse – barna. Millioner av barn lever selv i 2019 under uverdige og livstruende forhold.

For å aktualisere problemstillingen er jo de såkalte IS-barna et vondt og vanskelig tema. Faksimilen er hentet fra Foreningsnytt i august 1978. Verd å merke seg er at Kulturstyret på Nesodden foreslo at det ble satt av kr. 10 000,- på budsjettet for 1979 med tanke på arrangementer for barn i forbindelse med Barneåret i 1979.

Hvorvidt pengene virkelig ble bevilget, vites ikke. La oss håpe at så var tilfelle.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: