Du er her
Hjem > Kommentar > Det er staten som må finansiere omleggingen til et grønt samfunn

Det er staten som må finansiere omleggingen til et grønt samfunn

Staten er kilden i samfunnets økonomi. Staten må velge hvor stor del av økonomien som må brukes på felles formål i samfunnet. Det avgjør om man får en stor eller liten offentlig sektor. Skattetrykket brukes som en termostat til å sikre at økonomien ikke blir for kald eller varm. Den grønne omstillingen må derfor betales av staten. Vi kan ikke lenger spørre «hvor skal pengene komme fra»? Vi må spørre «hvordan skal vi bruke samfunnets arbeidskraft»?

Les innlegget på Information.dk

 

Bjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: