Du er her
Hjem > Fokus > Før fjernsynets tid

Før fjernsynets tid

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør Foreningsnytt

Nesodden Folkeopplysningsråd/Foreningsnytt feirer neste år sitt 70-års jubileum som informasjonsformidler til Nesoddens befolkning.

Paragraf 1 i vedtektene fra den gang, er nesten uendret i løpet av disse 70 årene:

Nesodden Folkeopplysningsråd er et felles organ for organisasjoner av alle slag (foreninger, institusjoner) som arbeider for økt folkeopplysning eller med beslektede kulturoppgaver i Nesodden kommune.

Vi har funnet et notat fra 1955 som viser spennvidden i en foredragsserie som NFOR sto bak i en tid før fjernsynet hadde gjort sitt inntog i de tusen hjem. Foredragene ble da også ofte ledsaget av lysbilder eller smalfilm. Vi merker oss også at NFOR sponset foredragene med ca. kr. 1,– per tilhører!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: